Μαντρώστε τους

By Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2007

Καλά, επικοινωνούμε ως χώρα;


Ακόμα δεν τελείωσε η καταμέτρηση των ψήφων απο τις τελευταίες εκλογές και αρχίσαμε να συζητάμε για νέες πρόωρες; Τι κατάντια είναι αυτή;

Όταν δηλαδή ξαναγίνουν εκλογές, αν δεν αρέσει το αποτέλεσμα στην κυβέρνηση, θα ξανακάνει, μέχρι να πετύχει τον αριθμό των βουλευτών που θέλει! Τι είναι η χώρα, αυτοκίνητο, να του βάζεις μπρός όποτε σου καπνίσει;
Και ποιός πληρώνει αυτά τα γούστα, για να έχουμε καλό ρώτημα; Θές εκλογές κύριε Χ, πλήρωσέ τες από την τσέπη σου (που έχει καβούρια) και να δούμε αν θα τις τσαμπουνάς έτσι για πλάκα.

Ή αλλιώς κάνε τις με χορηγούς. Αντί να είναι κρυφοί, ως συνήθως, να βγούνε στην επιφάνεια. Να δούμε επιτέλους ποιοί στηρίζουν ποιούς σ'αυτή τη χώρα.

Εκλογές. Λες και μιλάμε για άλλο ένα πουκάμισο. Χωρίς καμία γνώση της νομοθεσίας, του Συντάγματος (που αναθεωρείται κατά το δοκούν), και με παντελή έλλειψη της κοινής λογικής. Οι νεοέλληνες πολιτικοί έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά. Δεν έχουν πια το φόβο του ρεζιλέματος, αφού πλέον ολόκληρη η χώρα ρεζιλεύεται καθημερινά. Αντί να ανεβάσουν τον πήχυ, κατέβασαν το επίπεδο των πολιτών.
Και άντε να θεωρήσουμε οτι η μέσω "κύκλων" διασπορά της είδησης για πιθανές εκλογές οφείλεται στην εσωκομματική αντιπαράθεση, το γνωστό αντάρτικο και δρα εκφοβιστικά. Συγκρίνετε όμως τον πολιτικό λόγο των αρχαίων ημών προγόνων με αυτόν των σύγχρονων και αφήστε τις αμφιβολίες για την προέλευση της φυλής να σας κυριεύσουν.
Τελικά η σοφία των προγόνων έγκειται στο γεγονός οτι είχαν εφεύρει ένα σύστημα τιμωρίας, τον εξοστρακισμό, σε αντίθεση με τη σύγχρονη πολιτική ζωή, όπου η ατιμωρησία επιτρέπει κάθε παρεκτροπή.

You Might Also Like

2 σχόλια