Made In Greece ;

By Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007

MIG ή αλλιώς Made In Greece.

Όλοι έχετε δεί τη διαφήμιση της Marfin. Και πως να μην τη δείτε άλλωστε; Ολοσέλιδη σε όλες τις εφημερίδες, στις καλύτερες και ακριβότερες σελίδες.

Τώρα ο σκεπτικιστής γιατί δε χαίρεται; Κάτι τα κεφάλαια που δεν είναι Made In Greece, κάτι η ταχύτητα με την οποία γίνεται η διείσδυση στην ελληνική αγορά, κάτι οι τριγμοί που προξενεί στο κατεστημένο το οποίο δείχνει να μη μπορεί να αμυνθεί (βλέπε απομάκρυνση Δασκαλόπουλου), κάτι ο υπερσυγκεντρωτισμός οικονομικής δύναμης σε πολύ λίγα χέρια, κάτι το άγνωστο παρελθόν, κάτι η ανυπαρξία παρόμοιας εμβέλειας επενδύσεων στο παρελθόν της ελληνικής αγοράς, κάτι η ιστορία που διδάσκει την αξία των ισορροπιών, κάτι ο φόβος για άνοιγμα της όρεξης και πιθανές βλέψεις εξουσίας... Όλα μαζί δίνουν πάτημα σε πολύ συζήτηση και ενδεχόμενες σκέψεις.

Από την άλλη, η ισχύς εν τη ενώσει, συνενώσεις για καλύτερες προοπτικές, ευκολότερο έλεγχο, δημιουργία θέσεων εργασίας, ελληνικό να είναι και ό,τ ι νά'ναι κλπ.

Ευχόμαστε ο σκεπτικισμός να αποδειχθεί άτοπος και να μην ισχύσει το "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας". Μόνο κέρδος θα είναι για τη χώρα και τους πολίτες.

You Might Also Like

0 σχόλια