"Κοιλοπονούσε το βουνό..."

By Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2007

Πολυζωγόπουλος, Γεννηματά, Μίχας, Ανδρουλάκης, Ξενογιαννακοπούλου, Αράπογλου, Γκερέκου... Δεν ξέρω, δε μου γεμίζει το μάτι η σύνθεση της γραμματείας της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.


Εντάξει, έχει και καινούρια ονόματα. Έχει και υπεύθυνο για τους μπλόγκερς. Αλλά μου βγάζει φόβο, ίσως και ατολμία. Ακόμα και βαθύ επηρεασμό. Σα να είναι σύνθεση διαφορετικών παράλληλων bras-de fer. Και σα να λείπουν οι βαθιοί γνώστες που θα διεκδικήσουν εν είδη αυθεντίας ρόλο σε συγκεκριμένη ενότητα.

Μου θυμίζει εκείνη την παροιμία που λέει "κοιλοπονούσε το βουνό κι έβγαλε έναν ποντικό"! Μήπως τελικά θέλοντας να καθαρίσεις και να συμμαζέψεις καλά το σπίτι σου για τις γιορτές, χάνεις τις ίδιες τις γιορτές; Μήπως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο εσωτερικά όσο αφήνεται να εννοηθεί; Μήπως κάποιοι κάνουν ξεκαθάρισμα λογιαριασμών διογκώνοντας το πρόβλημα ώστε να παρθούν δραματικά μέτρα, ενώ απαιτούνται ρυθμιστικές μκροκινήσεις;

Αν για να παράγει αυτό που παρουσίασε χτες αργά το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να παραστεί στη συζήτηση για το ασφαλιστικό, τότε είναι εύλογες πολλές απορίες σχετικά με την αξιολόγηση και τις προτεραιότητές του.

Όπως και να έχει, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία συνεδρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κυρίως με το βλέμα στραμμένο προς το εσωτερικό του μέχρι το Φεβρουάριο τουλάχιστον, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την Τετάρτη.

You Might Also Like

0 σχόλια