ΖΕ ΝΙΟΥΖ - Μιας ΑΠΕΡΓΙΑΣ, πολλά ΚΑΚΑ έπονται

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

Και τώρα, τι κάνουμε χωρίς απεργία; Γιατί τελικά, το συμπέρασμα από τη χθεσινή λίαν επιτυχημένη απεργία των δημοσιογράφων είναι οτι, αφού δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βελτιώσουμε τα στραβά και τα ανάποδα αυτής της χώρας, καλύτερα να μην τα ξέρουμε τουλάχιστον !

Έλα όμως που μας τρώει η περιέργεια και ιδού τα όσα συνέβησαν, από όσο πιο προσωπική σκοπιά γίνεται...

ΕΛΛΑΔΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Συνεχίζεται το ίδιο βιολί για το ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τον εαυτό της, την αντιπολίτευση να λέει ασυναρτησίες και κοινοτυπίες και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Πιο άτσαλη εφαρμογή των αναγκαίων (πανευρωπαϊκά) μέτρων για το ασφαλιστικό δεν πρέπει να έχει γίνει... Το πιο σύντομο ανέκδοτο : έλληνας συνταξιούχος !
Σήμερα θα συζητηθεί και το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, με δεδομένη τη ελάττωση του αριθμού τους.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε τελικά την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού, για προσωπικούς λόγους. Θεωρεί τη συγκυρία καλή για να περάσει τη σκυτάλη (στον Τσίπρα;) ή οραματίζεται ρόλο Προεδρίας της Δημοκρατίας ; Κοντός ψαλμός...μέχρι το συνέδριο τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το παζάρι για τον έλεγχο του ΟΤΕ θα είναι σκληρό και δεν αναφερόμαστε στη συνάντηση Αλογοσκούφη-Βγενόπουλου αλλά στις μελλοντικές εξελίξεις στον οργανισμό. Η όρεξη τις MIG έχει ανοίξει, λεφτά υπάρχουν, καλά τρώνε, καλά πίνουν, ε να μην......

ΟΠΑΠ Τελικά το μόνο που πάει καλά σ'αυτή τη χώρα είναι ο τζόγος. Ο ΟΠΑΠ προχωρά σε αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού με αγορά λογισμικού από την Intralot (του Κόκκαλη) αξίας 58 εκατομμυρίων € !

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Σα να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα μια μικρή μείωση της τιμής του πετρελαίου. Μικρή, το τονίζουμε. Για μεγαλύτερη, μετά το καλοκαίρι... Πάντως αυξήσεις στα είδη super market θα έχουμε ...κατόπιν εορτής...

ΛΑΛΙΩΤΗΣ Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Λούλη μπορεί να έλειπαν υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όμως ο Κώστας Λαλιώτης ήταν εκεί. Προφανώς εφαρμόζει το δόγμα "αν δε μπορείς να νικήσεις κάποιον, τότε γίνε φίλος του" !

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Στον Ελεύθερο Τύπο διαβάζουμε οτι στο Ελληνικό θα κατασκευαστεί το αντίστοιχο 10.000 διαμερισμάτων από μπετόν ! Θα φυτευτούν, λέει, βέβαια και 60.000 μεγάλα δέντρα. Μισό, να πάρω τα ταβόρ...

ΦΑΜΠΡ Ο Βέλγος καλλιτέχνης Γιάν Φάμπρ ανεβάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη στο Μέγαρο το θέαμα "Είμαι ένα λάθος". Αναρωτιόμαστε γιατί ήρθε στη Ελλάδα για την πρεμιέρα του και από που αντλεί την έμπνευσή του ο καλλιτέχνης όσο είναι στη χώρα μας...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η αυξημένη κίνηση των τουριστών στην Ανταρκτική αποτελεί απειλή για τα οικοσυστήματα. Αυτό γίνεται φανερό μετά το μικρό "ΤΙΤΑΝΙΚΟ" πριν από λίγες ημέρες και την παρ'ολίγο τραγωδία με 154 επιβάτες. Έτσι το μήνυμα είναι "αν αγαπάτε την Ανταρκτική, μην πάτε να τη δείτε"!
.
ΕΛΒΕΤΙΑ Οι κουτόφραγκοι συνεχίζουν να κάνουν χαζά και άσκοπα πράγματα, όπως η καθιέρωση δοκιμαστικής περιόδου στην Ελβετία για τους νέους οδηγούς, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα δεν επιτρέπεται να πιούν ούτε μια σταγόνα αλκοόλ...Στα καθ'ημάς, βράστα...
.
OIL FOR FOOD 83χρονος τεξανός πετρελαιοπαραγωγός καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για διαφθορά, λόγω της συμμετοχής του στο σκάνδαλο OIL-FOR-FOOD των Ηνωμένων Εθνών. Θα μου πείτε...83 ετών. Έ, και; Για τον Καραμανλή και τον Αλογοσκούφη είναι ακόμη έφηβος...
.
ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ Ο Δαλάι Λάμα, σοφός γαρ, αφήνει κατά μέρους τα περί μετεμψύχωσης και προτείνει στο λαό του Θιβέτ να...εκλέξει τον διάδοχό του !
.
KENNEDYS Ο Edward Kennedy συμφώνησε να γράψει (...) τα απομνημονεύματά του, για το ευτελές ποσό των 8 εκατομμυρίων δολλαρίων.
.
OPRAH Η OPRAH δίνει την υποστήριξή της στον OBAMA και όχι στη Χίλαρυ Κλίντον...
.
Πέθανε στα 80 του ο εφευρέτης του ενεργητικού ποσού GATORADE. Προφανώς λοιπόν δεν είναι το ελιξήριο της αιώνιας ζωής...
.
.
REAL ESTATE Στις ΗΠΑ πέφτουν οι τιμές των σπιτιών (4.5 % σε ένα χρόνο). Κι εδώ, κι εδώ...
.
ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ Ο Τζων Μάλκοβιτς, ο επίτιμος καλεσμένος του πρόσφατου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Κλιντ Ήστγουντ, με συμπρωταγωνίστρια την Ατζελίνα Ζολί. Το θέμα διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, τη δεκαετία του 1920.

You Might Also Like

0 σχόλια