Ο Αστερίξ ήταν έλληνας

By Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

tips 888

E λοιπόν, ναι. Και δεν πρόκειται για τη νέα ανακάλυψη του Λιακόπουλου. Ο Αστερίξ ήταν έλληνας, λεγόταν Αστεριξάκης και ζούσε στα Ζωνιανά της Κρήτης! Το ΜΟΝΟ χωριό που αντιστεκόταν στους βάρβαρους !

Κάτι ο καθαρός αέρας, κάτι το φρέσκο ψάρι και η θάλασσα, ο Αστερίξ και οι δικοί του ζούσαν μια χαρά, μέχρι που τα φουσάτα του εχθρού φάνηκαν στην πόρτα τους. Ορδές πολεμιστών ξεχύθηκαν να καταλάβουν το χωριό και να να επιβάλλουν το δικό τους νόμο στους αδούλωτους χωρικούς.

Όμως ο δρυϊδης ήταν εκεί. Δίνοντας σε όλους τους κατοίκους λίγο από το μαγικό φίλτρο, το οποίο ανακριβώς αναφέρεται ως πόσιμο-στην πραγματικότητα το εισέπνεαν!- τους έκανε άφοβους πολεμιστές. Νέοι, γέροι στήθηκαν σε στενή χαράδρα στην είσοδο του χωριού και περίμεναν τον εχθρό. Μόλις αυτός φάνηκε, του όρμησαν με ό,τι όπλο είχε ο καθένας και τον έτρεψαν σε άτακτη φυγή.

Το ίδιο βράδυ, όλοι μαζί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού και κάναν μεγάλο φαγοπότι με τσικουδιές και ρακί για να γιορτάσουν τη νίκη τους, Για άλλη μια φορά ο εχθρός έφυγε νικημένος, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα... Μέχρι να ξανάρθει.

Ο βάρδος Κακοφωναξάτσης αφιέρωσε στους μεγάλους νικητές τα μεγάλα του άσματα "όταν καπνίζει ο λουλάς" και "το βαπόρι απ'την Περσία". Τον φίμωσαν και έμεινε έτσι μέχρι την επαύριο που ξύπνησαν όλοι μαζί.

You Might Also Like

3 σχόλια