Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

Λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Σειρά δική μας λοιπόν, να βοηθήσουμε στον περιορισμό των σπαταλών. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακρίβεια αλλά υπερκατανάλωση, γι'αυτό δε μας φτάνουν τα χρήματα. Δεν έχουν ακριβύνει τα είδη, η όρεξή μας έχει μεγαλώσει. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει μια σειρά μέτρων, υπό μορφήν δεκαλόγου, για τη σωστή συμπεριφορά των ελλήνων καταναλωτών υπό το πρίσμα των σύγχρονων προκλήσεων :


1. Μην ανάβετε ηλεκτρικές λάμπες. Χρησιμοποιείτε κεριά που είναι και οικολογικά, χώρια που δημιουργούν και ρομαντική διάθεση, ανεβάζουν τη λίμπιντο και μπορούν να μας βοηθήσουν και στο δημογραφικό πρόβλημα.
2. Μη μιλάτε συνεχώς στο τηλέφωνο με τη γυναίκα σας. Για την ακρίβεια, κόψτε της την καλημέρα. Κάντε αυτό που πάντα επιθυμούσατε, λέγοντας οτι το κάνετε για λόγους οικονομίας.
3. Μην καταναλώνετε νερό. Αν είναι απολύτως απαραίτητο, κλέψτε νερό από τα ρολόγια των γειτόνων σας.
4. Μην καπνίζετε. Σε περίπτωση όμως που δε γίνεται να το σταματήσετε, καλλιεργήστε ποικιλία Ζωνιανίτικη και καπνίστε τη δική σας παραγωγή. Στηρίζετε τον ΟΓΑ και κάνετε οικονομία.
5. Μην ξυρίζεστε. Τα γένια έρχονται και πάλι στη μόδα και για την ακρίβεια το look Μορμόνος. Χώρια που σας ζεσταίνουν και το χειμώνα.
6. Μην κάνετε sex. Τα προφυλακτικά ακριβαίνουν γιατί παράγονται από πετρέλαιο. Ανακαλύψτε και πάλι τις χαρές της χειρωνακτικής εργασίας.
7. Αφήστε φαλάκρα. Τα μαλλιά θέλουν λούσιμο, κόψιμο, φροντίδα. Η φαλάκρα σας γλυτώνει από τα περιττά αυτά έξοδα, γι'αυτό αντί να την καταπολεμάτε, βοηθήστε την να εξαπλωθεί.
8. Κάντε τράκα. Οι έλληνες υπήρξαν ανέκαθεν πρωταθλητές στο σπορ αυτό, το οποίο στις μέρες μας κινδυνεύει να εκλείψει. Κι όμως, η τράκα επιτρέπει σημαντικές οικονομίες κλίμακας στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
9. Μην οδηγείτε. Πείτε οτι δεν έχετε δίπλωμα και αφήστε να σας μεταφέρουν. Φορτωθείτε σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς και αγνώστους. Αναπτύσσετε την κοινωνικότητά σας και προάγετε την κοινωνική αλληλεγγύη.
10. Μην τρώτε. Καταπολεμήστε την παχυσαρκία στη ρίζα της. Ο άνθρωπος συνηθίζει στα πάντα. Αν, παρ'όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να φάτε, ακολουθήστε την εντολή Νο 8.

You Might Also Like

0 σχόλια