ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ HOLLYWOOD

By Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2007

Πολλές φορές πίσω από τα προφανή, κρύβονται αλήθειες τόσο μεγάλες που είναι να αναρωτιέσαι πως δεν τις βλέπεις. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την (ήδη) πολυσυζητημένη απεργία των δημοσιογράφων. Ανήκουν ή δεν ανήκουν στους προνομιούχους έλληνες οι δημοσιογράφοι; Πρέπει να απεργήσουν ή η ενέργειά τους αυτή αντιτίθεται στο λαϊκό αίσθημα;


Έ λοιπόν, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Οι έλληνες δημοσιογράφοι απεργούν συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τους σεναριογράφων του Hollywood !

Οι έλληνες δημοσιογράφοi χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στο Hollywood. Η δουλιά τους στη σεναριακή γραφή θεωρείται ως μία απός καλύτερες παγκοσμίως. Η αληθοφάνεια των σεναρίων, η βαθιά δραματοποίηση και οι συγκινησιακές εξάρσεις, μαζί με την πλούσια πλοκή και την αχαλίνωτη φαντασία τους τους κάνουν μοναδικούς. Είναι κοινό μυστικό στο επάγγελμα οτι πίσω από κάθε μεγάλο σενάριο βρίσκεται ένας έλληνας δημοσιογράφος.

Η μοναδικότητα των ελλήνων δημοσιο-σεναριογράφων έγκειται στο γεγονός οτι τα σενάριά τους δε μένουν νεκρό γράμμα, αλλά δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει πολυπληθές κοινό έτοιμο να στηρίξει τα σενάριά τους.

Έτσι, την ίδια στιγμή που θα ανακοινωθεί το σενάριο π.χ. των πρόωρων εκλογών, ένα μόλις μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, αρχίζει μια έντονη ζύμωση στην ελληνική κοινωνία που οδηγεί στη βελτίωση του σεναρίου, ώστε να είναι έτοιμο να γυριστεί σε ταινία.

Πού αλλού θα ήταν δυνατόν να δοκιμαστούν παρόμοια σενάρια;

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που όλοι οι κινηματογραφικοί αστέρες έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, συνδυάζουν pleasure with business, συζητώντας διάφορα σενάρια με έλληνες δημοσιο-σεναριο-γράφους.

Έτσι, το ελληνικό δαιμόνιο θριαμβεύει για μια ακόμη φορά και μπορούμε να παινευόμαστε άφοβα οτι "εμείς χτίσαμε τις κολώνες της εισόδου της Paramount pictures".

You Might Also Like

3 σχόλια