Jean-Marie Le Pen - Το κύκνειο άσμα

By Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2007

Έκλέχθηκε από τη βάση του κόμματος ενώ διαδέχεται τον εαυτό του, δηλώνοντας όμως οτι θα είναι η τελευταία του εκλογή.

Με ποσοστό 97,7 % και με συμμετοχή των μισών ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό τους, όντας ο μοναδικός υποψήφιος, ο Jean-Marie Le Pen φιλοδοξεί να παραδώσει τη σκυτάλη στην ηγεσία του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος FRONT NATIONAL στην κόρη του Marine Le Pen.

Οι ακραίες θέσεις του Jean-Marie Le Pen σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής είναι αυτά που χαρακτηρίζουν εντονότερα τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη μιάς ακροδεξιάς του 10% σε μιά χώρα 60 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκδηλωτικός και έντονα εριστικός, απενοχοποίησε ένα τμήμα της γαλλικής πολιτικής ζωής, τουλάχιστον όσον αφορά τη συμμετοχή του στις πολιτικές διαδικασίες. Η ικανότητά του να μιλά τη γλώσσα της στιγμής τον βοήθησε να εκτινάξει τα ποσοστά του κόμματός του, εις βάρος ακόμη και των σοσιαλιστών ! Η παρουσία του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μέσω της εκλογής του στο Ευρωκοινοβούλιο επέτρεψε την ανάπτυξη ομόκεντρων πολιτικών σχηματισμών με αρκετή ισχύ και έντονη παρουσία.

Πέρα από τις ακραίες και εκρηκτικές πολιτικές του θέσεις, υπήρξε ένας χαρισματικός επικοινωνιακά και ισχυρός πολιτικά ηγέτης, που επανέφερε στην επικαιρότητα το φόβο της βαθιάς ακροδεξιάς και την επιβεβαίωση της παρουσίας φασιστικών τάσεων στον ευρωπαϊκό χώρο.


You Might Also Like

0 σχόλια