ΣΕ ΣΚΗΝΗ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ !

By Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Εμείς οι έλληνες είμαστε μεγαλόκαρδοι. Την έχουμε τη φιλανθρωπία στο αίμα μας. Δε λέμε ξανά και ξανά οτι η λέξη φιλότιμο δεν υφίσταται σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου παρά μόνο στην ελληνική;

Κατ'αρχήν, φιλοξενούμε εδώ και πάνω από 20 χρόνια εκατομμύρια πτωχούς αλλοδαπούς, στους οποίους παρέχουμε στέγη, τροφή, σχολεία για τα παιδιά τους και κάποια χρήματα για τις ανάγκες τους, έναντι απλής εργασίας σε γιαπιά, χωράφια, τουαλέτες, δρόμους και γενικά σε διάφορες άλλες ευγενείς ενασχολήσεις των οποίων τη χαρά στερούμαστε για να τους τη δώσουμε μεγαλόκαρδα.
.
Πολωνοί, Αλβανοί, Κούρδοι, Βραζιλιάνοι, Καμερουνέζοι, Αιγύπτιοι, Γκανέζοι, Νιγηριανοί, Σενεγαλέζοι, Βραζιλιάνοι, Χιλιανοί, Περουβιάνοι, Αφγανοί, Αρμένιοι, Ατζερμπαϊτζανοί, Ινδοί, Πακιστανοί, Κινέζοι, Μπαγκλαντεσιανοί, Γεωργιανοί, Φιλιππινέζοι, Ιρακινοί, Ιρανοί, Παλαιστίνιοι, Σύριοι, Τούρκοι, Σέρβοι, Βόσνιοι, Ρώσοι, Λευκορώσοι, Βούλγαροι, Κοσοβάροι, Λιθουανοί, Σκοπιανοί, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Ουκρανοί και άλλοι έχουν βρει στοργική αγκαλιά στη μαμά Ελλάδα, που τους βλέπει σαν παιδιά της.
.
Ενίοτε οι δεσμοί γίνονται πιο στενοί. Η ηρωίδα ελληνίδα γυναίκα βοηθάει τους εκπατρισμένους αλλοδαπούς να ικανοποιήσουν της κάβλα τους, ικανοποιώντας παράλληλα και αυτή τη δική της και ό,τι προκύψει. Ενίοτε προκύπτει και γάμος. Σημαιοφόρος στον αγώνα αυτό η ΡΟΥΛΑ.
Αλλά και ο έλληνας άντρας συμμετέχει στη χιονοστιβάδα αυτή αλληλεγγύης, δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή του στις αλλοδαπές γυναίκες, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, σε μπαρ, σε καφενεία, σε καταστήματα, στο δρόμο. Παντρεύεται πτωχές πλην τίμιες νεαρές αλλοδαπές δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μύθο του έλληνα εραστή, αποκαθιστώντας τους οικονομικά μετά θάνατον (δικό του).
Το φαινόμενο ΡΟΥΛΑ αποτελεί ωστόσο σταθμό στην επίδειξη της εθνικής μας αλληλεγγύης. Ποτέ άλλοτε μια χώρα δε δήλωνε (δια στόματος ΡΟΥΛΑΣ) "να του δώσω (του Αλβανού) τα σπίτια, το τζιπ, ό,τι θέλει..".
.
Εφάμιλλη της απίστευτης μεγαλοψυχίας της ΡΟΥΛΑΣ αποτελεί και η στάση του υπουργού απασχόλησης κ. ΜΑΓΓΙΝΑ, ο οποίος άνοιξε το εξοχικό του σε οικογένεια αλλοδαπών, προσφέροντας τους δωρεάν φιλοξενία επ'αόριστον, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Γνώστης και ο ίδιος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες (είδε το ΝΥΦΕΣ) δε δίστασε ούτε στιγμή να δώσει το σπίτι του και κυρίως τη φιλία του.

Παρά το γεγονός οτι η κίνησή του αυτή παρεξηγήθηκε από πολλούς, ο κ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να παραχωρήσει και την κύρια κατοικία του για τη φιλοξενία Κούρδων λαθρομεταναστών, αποφασίζοντας να μείνει ό ίδιος σε ΣΚΗΝΗ (βλ. φωτογραφία), ακολουθώντας το παράδειγμα του Μουαμάρ Καντάφι. Με τον τρόπο αυτό αποφάσισε να διατρανώσει την προσωπική του αλληλεγγύη αλλά και όλου του ελληνικού λαού προς τους πτωχούς μετανάστες.
Η σκηνή θα στηθεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Αθηναίων και οι πρώτες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της χώρας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε "θα έμενα και εγώ σε σκηνή αλλά με ενοχλεί που δεν έχει τζακούζι". ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε "είναι πολύ cool, σα να κάνεις camping στην Ψαρρού" ενώ ο κ. Σουφλιάς πρότεινε να γεμίσει ο χώρος του Ελληνικού με σκηνές.
Ο κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη με την πρωτοβουλία του κ. Μαγγίνα, ενώ πρότεινε να εισάγουμε 5 εκατομμύρια αμερικανικές σκηνές για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Παίρνοντας το χαρακτήρα lifestyle, η ελληνική τηλεόραση παρουσιάζει συνεχή αφιερώματα στο νέο trend, που ονομάστηκε TENTING ! Ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε οτι το νέο του πρόγραμμα θα παρουσιάζεται μέσα σε σκηνή, σε συνεργασία με τον Παρασκευά (που θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του).
Η Άντζελα Δημητρίου παρουσίασε το νέο της δίσκο με τίτλο "Μετανάστες είμαστε όλοι", ενώ σήμερα το βράδυ ο ANT1 οργανώνει τηλεμαραθώνιο για να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σκηνές για όλους τους αλλοδαπούς με παρουσιαστή τον εθνικό μας μετανάστη Νίκο Αλιάγα.
.
Η φρενίτιδα της σκηνής είναι τέτοια που οι μαθητές των λυκείων άρχισαν καταλήψεις σε σχολεία, ζητώντας να κάνουν μάθημα σε σκηνές. Ο Νίκος Φώσκολος επανέρχεται στα τηλεοπτικά δρώμενα, συνεργαζόμενος με τον Μανούσιο Μανουσάκη και γυρίζουν το σήριαλ "ΖΩΗ ΣΚΗΝΗ".
Ο Γρηγόρης παρουσιάζει πλέον το πρωινομεσημεριανοαπογευματινοβραδυνό του πρόγραμμα μέσα από μια σκηνή-στούντιο, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσιάζει στις Αποκαλύψεις όλη την αλήθεια για τις σκηνές-μαϊμούδες.
Ο Θέμος Αναστασιάδης, με τον αέρα του ηθοποιού πια, δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ του "Λώρενς της Αραβίας", ενώ ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ετοιμάζει καυτό ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για τον "Πόλεμο των Σκηνών".
.
Το Ασφαλιστικό λύνεται καθώς το προσδόκιμο ζωής πέφτει κατακόρυφα και δεν υπάρχουν πλέον συνταξιούχοι να απομυζούν με τις συντάξεις τους τα λεφτάκια του εργαζόμενου έλληνα και (κυρίως) αλλοδαπού και η χώρα αλλάζει πορεία αφού ο κάθε έλληνας έχει πλέον 3 κύριες κατοικίες (σκηνές) και 3 εξοχικά (επίσης σκηνές). Ο Γιώργος Αλογοσκούφης τρίβει τα χέρια του, καθώς φορολογεί τις σκηνές με βάση τα τετραγωνικά του πανιού τους, και ο Μαγγίνας ανακηρύσεται σε εθνικό ήρωα που με μια εμπνευσμένη κίνηση έβαλε και πάλι τηχώρα σε αναπτυξιακή πορεία.

You Might Also Like

0 σχόλια