ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

By Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2007

Τελικά μπορεί να την κατηγορούμε την παρούσα κυβέρνηση, όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι έχει και ένα καλό.

Είναι εξαιρετικά επεξηγηματική !

-Δηλαδή, μόλις γίνουν τεράστιες αυξήσεις, βγαίνει ο υπουργός ανάπτυξης και εξηγεί γιατί έγιναν.
-Μόλις γίνει προφανές οτι κλείνει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, βγαίνει ο υπουργός μεταφορών και εξηγεί γιατί κλείνει.
-Μόλις αντιληφθούν όλοι οτι θα παίρνουν 30% λιγότερη σύνταξη, βγαίνει ο υπουργός απασχόλησης και εξηγεί γιατί θα συμβεί αυτό.
-Μόλις αναγνωρίσει κάποια νέα χώρα τα Σκόπια ως Μακεδονία, βγαίνει η υπουργός εξωτερικών και εξηγεί γιατί συνέβη κ.ο.κ.

Δε θυμάμαι ποτέ περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά που ο ελληνικός λαός να ήταν τόσο ενημερωμένος, εκ των υστέρων, για τους λόγους για τους οποίους του συμβαίνει ό,τι του συμβαίνει.
Στην πραγματικότητα, η σημερινή κυβέρνηση κάνει ένα είδος σπικάζ στην καθημερινότητα, κάνοντας αναμετάδοση των φάσεων. Μου θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές που η εθνική Ελλάδος μάζευε γκολ όπου κι αν πήγαινε, αλλά ο σπίκερ απτόητος προσπαθούσε να κρατήσει ψηλά το ηθικό. Τότε που, όπως είπε και ο Φρέντυ Γερμανός, η εθνική μας δεν κέρδιζε όταν είχε ζέστη γιατί πως να παίξει στη ζέστη, δεν κέρδιζε όταν έβρεχε γιατί πως να παίξεις ποδόπσφαιρο μέσα στην υγρασία κλπ.
Σπίκερ λοιπόν γεγονότων η σημερινή κυβέρνηση και εμείς είμαστε μια απέραντη Αθλητική Κυριακή. Κοιτάμε τα ματς στην τηλεόραση, μας εξηγούν το πως και το γιατί, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε έστω και ένα αποτέλεσμα.

Η επεξηγηματικότητα της κυβέρνησης είναι τέτοια που, κάποιες φορές χρειάζεται να σηκωθεί ο πρωθυπουργός από το playstation για να μας εξηγήσει κάτι καλύτερα. Αυτό είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που μας συμβαίνει.
Οι καλοσπουδασμένοι μας πολιτικοί στα Tafts, London School of Economics, Bερολίνα και άλλα Harvard χρησιμοποιούν τις άπειρες γνώσεις τους για να μας εξηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθέκαστα. Σα σεισμολόγοι μετά το σεισμό, σαν ιατροδικαστές μετά το φόνο, σαν εμπειρογνώμονες μετά το ατύχημα, βάζουν τη μόρφωσή τους στην υπηρεσία υμών των ταπεινών και μας ανοίγουν τα μάτια.

Γιατί, ως γνωστόν, τους χειρότερους εφιάλτες, τους βλέπουμε με ανοιχτά τα μάτια...

You Might Also Like

0 σχόλια