Τα χρέη μας, τα κάλη μας...

By Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Είμαστε ΠΡΩΤΟΙ. Ναι, επιτέλους το καταφέραμε να είμαστε πρώτοι στη χρέωση των νοικοκυριών σε τράπεζες κλπ. Όλοι οι υπόλοιποι μούχλες ευρωπαίοι βρίσκοντα πίσω μας. Τους κατατροπώσαμε, δανειζόμενοι ως ελληνικά νοικοκυριά το 13% του Ακαθάριστου Εθνικού μας Προϊόντος (ΑΕΠ).


Όχι οτι δεν το περιμέναμε, αφού φαινόταν τα πράγματα από την κερδοφορία των τραπεζών, αλλά και από τη δική μας αδυναμία να συνεχίσουμε τον έκλυτο βίο του παρελθόντος.
Όμως όλα άξιζαν μπροστά σ'αυτή τη μεγαλειώση ελληνική νίκη.

Με τον τρόπο αυτό βοηθήσαμε τις τράπεζές μας να βγούν να τα αρπάξουν και από τους υπόλοιπους βαλκάνιους, όσες δηλαδή δεν κονόμησαν οι μέτοχοί τους ξεπουλώντας τες σε ξένους.
Παράλληλα, κάναμε ευτυχισμένο τον υπουργό μας, το Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος βλέπει την Ελλάδα σαν τη σύγχρονη Εδέμ και δε θέλουμε να του το χαλάσουμε.
Δανειζόμαστε εξάλλου και από χόμπι. Αντί να πάμε στο καφενείο δεν πάμε καλύτερα για ένα εορτοδάνειο;
Ταυτόχρονα, όσο περισσότερο δανειζόμαστε, τόσο περισσότερο μας έχουν ανάγκη οι τράπεζες και έτσι τις κρατάμε στο χέρι ! Και επιπλέον τις αναγκάσαμε να μας δίνουν δάνεια χωρίς να κοιτάζουν καν το όνομά μας. Άν αυτό δεν είναι μαγκιά, τι είναι;

Πιστοί στην παράδοση της ελληνικής αριστείας, παλεύουμε να επιτύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να φτάσουμε το ποσοστό δανεισμού μας στο 100% του ΑΕΠ της χώρας. Είμαστε σίγουροι οτι θα τα καταφέρουμε...

Παρεπιπτόντως, μήπως σας βρίσκονται τίποτα δανεικά;

You Might Also Like

0 σχόλια