The piano player - Από καθαριστής, πιανίστας...

By Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

Λένε συχνά οτι τα καλύτερα σενάρια τα φτιάχνει η ζωή. Ο Aleksander Kudajczyk σήμερα καθαρίζει για τελευταία φορά τους διαδρόμους του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Κάπου εδώ τελειώνει και η περίοδος όπου ζούσε με 600€ το μήνα στην πόλη της Σκωτίας.


Πριν από μερικούς μήνες, τον Ιανουάριο ο 28χρονος Aleksander έφτασε στην Αγγλία από την Πολωνία, με σκοπό να βρει δουλιά ως δάσκαλος. Δεν κατορθώνει να βρει αυτό που ψάχνει και αρχίζει να εργάζεται ως καθαριστής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στη Νομική Σχολή.

Κάποια μέρα είδε στο παρεκκλήσι της σχολής ένα πιάνο με ουρά και ζήτησε από τον υπεύθυνο την άδεια να το δοκιμάσει και να εξασκείται σ'αυτό κάθε μέρα. Έλαβε την άδεια και άρχισε να εξασκείται μετά το τέλος της δουλιάς του.

Στο παρεκλήσι υπήρχε web cam για να μεταδίδει γάμους και εκδηλώσεις στο παρεκλήσι μέσω Internet.
Μια μέρα, η γραμματέας του Πανεπιστημίου έχοντας ανοιχτή την κάμερα ακούει ήχους πιάνου, νομίζοντας οτι προέρχονται από CD. Ήταν ο Aleksander που έπαιζε Chopin.
Η γραμματές στέλνει email σε πολλούς φίλους της να συνδεθούν με τη web cam, αυτοί ενθουσιάζονται και ειδοποιούν κι άλλους και σύντομα εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο παρακολουθούσαν το κοντσέρτο χωρίς ο πιανίστας να γνωρίζει τίποτα...

Ο πρύτανης του ζητά να παίξει πιάνο σε κάποιες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου, ενώ ηχογραφεί χωρίς όμως να έχει κάποιες σημαντικές οικονομικές απολαβές, συνεχίζοντας κάθε πρωί στις 6:00' να πιάνει δουλιά ως καθαριστής.

Σύντομα όμως του προτείνουν δισκογραφικό συμβόλαιο και κονσέρτα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προσεχώς θα παίξει πιάνο σε galla προς τιμήν του Bill Clinton στο Μαρόκο. Έτσι μπορεί πλέον να σταματήσει την καθημερινή του δουλιά των 600€ (σε σύγκριση με τα 250€ που έβγαζε όσο ζούσε στην Πολωνία). Βέβαια είναι η εξαίρεση σε έναν αριθμό 800.000 πολωνών που μετανάστευσαν στην Αγγλία από το 2004 και μετά, ψάχνοντας καλύτερη ζωή...

Η κινηματογραφική άνοδος του Aleksander γέννησε, όπως ήταν φυσικό και αντιδράσεις, καθώς bloggers θεώρησαν οτι αντί να δουλεύει, αυτός έπαιζε πιάνο !
Παρ΄όλα αυτά. η ιστορία που χάρη στη διάδοση του Internet έγινε πραγματικότητα αποτελεί ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα...

Παρ. Δεκ.

πηγή:Independent

You Might Also Like

0 σχόλια