RYANAIR EFFECT

By Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2007

Ξέρετε τι είναι το RYANAIR EFFECT;

Όταν μια φθηνή αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνει κάποια περιοχή μέσα στους προορισμούς της, αυτό σημαίνει μια τεράστια αναβάθμιση της περιοχής, τόσο τουριστικά όσο και αναπτυξιακά. Η RYANAIR είναι μαι εταιρεία που, με πολύ χαμηλό κόστος μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες σε πάρα πολλούς προορισμούς.

Το RYANAIR EFFECT είναι η αλυσιδωτή αντίδραση που δημιουργεί η επιλογή μιας περιοχής ως προορισμού. Δεν αφορά μόνο τη σύνδεση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, όπου ολοκληρώνεται σε 1-2 χρόνια η σύνδεση του Παρισιού με το Στρασβούργο μέσω του τρένου μεγάλης ταχύτητας TGV, οι τιμές των ακινήτων στο Στρασβούργο πήραν την ανιούσα, ενώ ο τουρισμός της περιοχής έχει (ήδη!) αυξηθεί κατά 30% !

Γρήγορο τρένο κατασκευάζει και η Ιταλία, συνδέοντας Ρώμη με Νάπολι, ενώ προσεχώς θα ολοκληρωθεί η γραμμή Μιλάνο-Ρώμη και Μιλάνο-Τορίνο. Η ανάπτυξη των περιοχών απαιτεί προσβασιμότητα και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

Επανερχόμαστε στο RYANAIR EFFECT, όπου η φτηνή αεροπορική εταιρεία αποτελεί σημαντικότατο αναπτυξιακό παράγοντα. Ενόψει της μετατροπής της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε δευτεροκλασάτη αεροπορική εταιρεία, το παράδειγμα της RYANAIR έίναι μάλλον πολύ καλύτερο από αυτό της ισραηλινής EL AL και επιτρέπει την ανάπτυξη τωμ απομακρυσμένων γεωγραφικά περοιοχών της Ελλάδας.

Όταν όμως η Ευρώπη τρέχει με 300 klm/h, εμείς παλεύουμε να τελειώσουμε την Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης...

You Might Also Like

0 σχόλια