Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ

By Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Το υπουργείο Πολιτισμού είναι η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ. Από κει περνάνε όλα τα ρουσφέτια προς συλλόγους, ενώσεις, μεμονωμένα άτομα κλπ. Καθώς διαχειρίζεται τα χρήματα του ΟΠΑΠ και μάλιστα εν κρυπτώ, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν (και μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια €), είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ όσων θέλουν επιχορήγηση και του κράτους.

Ο Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή του προσώπου που θα στελέχωνε τη γ.γ. του ΥΠΠΟ. Ο Ζαχόπουλος ήταν ο εκλεκτός του και ο ρόλος του ήταν να διανέμει τα κονδύλια των επιχορηγήσεων ακούγοντας μόνο τον Καραμανλή και μερικούς άλλους.

Οι καβγάδες που έγιναν με προϊσταμένους του Ζαχόπουλου ήταν γιατί ο Ζαχόπουλος έπρεπε να αντιστέκεται στις επιθυμίες των υπουργών και υφυπουργών να δίνουν χρήματα σε δικούς τους εκλεκτούς. Και αυτό το έκανε κατ'εντολήν Καραμανλή. Βέβαια, υπήρχαν παζάρια, γινόταν και χαριστικές χρηματοδοτήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές κρατήθηκε μια γραμμή.

Έτσι είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του γ.γ. του υπουργείου και η δύναμή του, αφού είναι ο καλύτερος δρόμος για λάδωμα στους ψηφοφόρους των κατά τόπους βουλευτών, μέσω επιχορηγήσεων σε συλλόγους και οργανώσεις... Έτσι εξηγείται η σιωπή ΟΛΩΝ των βουλευτών για το θέμα, διότι ΟΛΟΙ έχουν δώσει χρήματα σε εκλεκτούς σους μέσω αυτής της πηγής... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντάμα...

You Might Also Like

0 σχόλια