ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;

By Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2008

Έντονο κλίμα φόβου στην κυβέρνηση. Φόβου για πολλούς λόγους. Αφενός είναι η δυναμική της εποχής που επωάζει αποκαλύψεις (και οι κυβερνητικοί ξέρουν οτι από σκάνδαλα...άλλο τίποτα), αφετέρου είναι η συνήθης νεοδημοκρατική πρακτική που βγαίνει από τη ναφθαλίνη σε περιπτώσεις ανάγκης και ονομάζεται SYA (SAVE YOUR ASS). Μέσα από την πρακτική αυτή έχει κατορθώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο να πορευτεί πολλάκις μέχρι τώρα και φρονεί οτι και πάλι θα καταστεί σωτήρια τακτική. Έτσι οι βασικές αρχές του σωστού SYA υπουργού σε παρόμοια περίοδο κρίσης είναι :
- σιωπή. Η σιωπή είναι χρυσός και ο νεοδημοκράτης υπουργός λατρεύει το χρυσό (ο οποίος ως γνωστόν μας φέρνει πιο κοντά...).
- εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Πως να μην εμπιστευτείς κάτι που το μεγάλωσες, το τάισες, το ανέθρεψες, το αποκατέστησες και περιμένεις τώρα να σου επιστρέψει όσα έκανες γι'αυτό;
- διαρροές προς το φιλικό τύπο με στόχο να θολώσουν τα νερά. Η ικακανότητα αφομοίωσης ειδήσεων των πολιτών είναι δεδομένη, από κάποια ποσότητα και πάνω δε διαχωρίζουν το αληθινό από το ψευδές. Δώστους λοιπόν τόσες πολλές λεπτομέρειες ώστε να σκάσουν από το πολύ φαγητό!
- ελαχιστοποίηση των θεμάτων. Αρχή όλων γαρ ο άνθρωπος. οτι δήποτε πηγάζει εξ'αυτού είναι ασήμαντο μπροστά στο μεγαλείο των μεταρρυθμίσεων, της επανίδρυσης του κράτους και όλως των συναφών... Αυτό απεικονίζεται με τη φράση "ας μιλήσουμε για πολιτική".
- Κούρδισμα όλων στην ίδια νότα. Το να λένε όλοι το ίδιο πράγμα εξυπηρετεί την αρχή της ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ, εκ των βασικών αρχών της προπαγάνδας. Καραμέλα λοιπόν για το λαιμό οι ίδιες φράσεις, με τον ίδιο τρόπο, κατ'επανάληψιν.

Πηδώντας από το μπαλκόνι η σημερινή κυβέρνηση διεγείρει τα πάθη. Υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη σεξουαλική της δραστηριότητα, δείχνει το δρόμο και σε όσους δεν είχαν καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι και κυρίως δίνει την (ψευδή) εικόνα μιας straight κυβέρνησης. Εδώ πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραπλανήσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η σημερινή κυβέρνηση είναι μία από τις πιο gay κυβερνήσεις ever! Όχι οτι είναι κακό (ή καλό), απλά έτσι είναι.


Υπάρχει όμως και ένα σενάριο όπου μπορεί να πηδήσουμε όλοι από τα μπαλκόνια, κάνοντας τη μεγαλύτερη μαζική συτοκτονία παγκοσμίως. Σκεφτείτε : Ντόρα πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός εξωτερικών, Κώστα Μητσοτάκης πρόεδρος της Δημοκρατίας...θέλετε κι άλλο;

Η καημένη η αντιπολίτευση πίνει ούζο στον Πειραιά! Ενώ οι κυβερνητικοί πηδάνε από μπαλκόνια, το ΠΑΣΟΚ χαίρεται που μπορεί και πίνει ούζο! Από την άλλη, όποιος νομίζει οτι ο πρόσφατος σεισμός οφείλεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα, πλανάται οικτρά. Απλά, ο Βενιζέλος έσκασε να μη μιλά τόσο καιρό (πρέπει να έκανε και απόλυτο προσωπικό ρεκόρ!).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υιοθετήσει αυτή την περίοδο και κάνει ψώνια, πάνες, κρεβατάκι, φρουτόκρεμες και τα σχετικά. Το μωρό είναι και απαιτητικό και θα πρέπει να προσέξουν μήπως χάσει (ειδικό) βάρος.

Το ΚΚΕ ψάχνει να δει αν αντέχει περισσότερη Καννέλη και ο Καρατζαφέρης ψάχνει συνοδοιπόρους αντάξιους του διαμετρήματός του κι όχι αυτούς τους λαϊκούς...

Από την εποχή όπου η πολιτική γινόταν από τα μπαλκόνια με τις καυτές ομιλίες και τα τεράστια πλήθη φτάσαμε στην εποχή όπου και πάλι έχουμε πολιτική των μπαλκονιών αλλά με γράμματα αντί λόγων και απόλυτη μοναξιά αντι πλήθους.

You Might Also Like

2 σχόλια