Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ!

By Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2008

Όταν ξεκινούσε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της "μαφίας των Ζωνιανών", κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε στη συνέχεια.

Παρά τις δυσκολίες, η αστυνομία συνέλαβε έναν αριθμό μοφιόζων, εμπόρων ναρκωτικών και κακοποιών που συμμετείχαν σε ληστείες. Ταυτόχρονα κατέσχεσε πολλά όπλα και μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Η ποσότητα αυτή χασίς ήταν επικίνδυνη. Απαιτούσε συνεχή φύλαξη γιατί ήταν πειρασμός για τον οποιοδήποτε, ακόμη και μέσα στην αστυνομία! Η αξία του στην αγορά ήταν πολύ μεγάλη και η αστυνομία έπρεπε να απαλλαγεί από αυτό το συντομότερο δυνατόν.
Έτσι αποφασίστηκε να το κάψουν. Όχι όμως όπως να'ναι... η καύση θα γινόταν σε ειδικό κλίβανο.
Ανάψανε τον κλίβανο και αφού ακροβόλισαν περιμετρικά της περιοχής αστυνομικά αυτοκίνητα για να μην πλησιάσει κανείς και αρχίσει τις ...βαθιές εισπνοές, ξεκίνησε η καύση.
Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει ασθενείς ανέμους από μεταβλητές κατευθύνσεις.
Όλα πηγαίναν ομαλά, ο καπνός έφευγε στα ψηλότερα στρώματα και το εγχείρημα τελείωσε πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί.
Έλα όμως που οι άνεμοι στα ανώτερα στρώματα ήταν νοτιάδες. Πήραν το σύννεφο και το μετέφεραν σούμπιτο πάνω από την Αττική...

Η Βουλή είχε κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι βουλευτές όμως δεν είχαν προλάβει όμως να φύγουν ακόμη όλοι. Ήταν Κυριακή. Αραχτοί στα καφέ του Κολωνακίου, υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς κάναν πηγαδάκια συζητώντας για τα ερωτικά τους κατορθώματα στον τομέα του ο καθένας, όταν ένας ξαφνικός αέρας σήκωσε ένα σύννεφο σκόνης και τους αιφνιδίασε. Μέχρι να το καταλάβουν τους είχε τυλίξει και εξίσου γρήγορα έφυγε. Αυτό που τους φάνηκε παράδοξο είναι οτι αμέσως τους έπιασε όλους ένα τρανταχτό και ασταμάτητο γέλιο, λες και τους καθαρίζαν αυγά. Χώρισαν και πήγαν ο καθένας για φαγητό.
Τις επόμενες μέρες όλοι συμπεριφερόταν περίεργα θα έλεγε κανείς. Ξαφνικές εξάρσεις, κρίσεις γέλιου και κυρίες ψυχολογικές μεταπτώσεις, που δεν ήταν φυσιολογικές. Άλλος τα ξαναβρήκε με τη γυναίκα του, άλλος πήγε στη Μύκονο χειμωνιάτικα, άλλος έχασε 10.000 € σε μία ζαριά, άλλος τα βρόντησε όλα και έφυγε στη Νέα Υόρκη, άλλος πήρε τα βουνά και άλλος το δρόμο για το Ντουμπάι.

Ο Χρήστος εκείνη τη μέρα ήταν ανήσυχος. Είχε πάει την προηγούμενη στο νοσοκομείο, λέγοντας οτι κάτι είχε, αλλα δεν του βρήκαν τίποτα. "Μην τρως" ήταν η συμβουλή του γιατρού. Μακάρι να μπορούσε! Άνοιξε τη μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος για να πάρει λίγο αέρα. Το ξαφνικό ρεύμα έφερε μέσα στο χώρο ένα συννεφάκι, σαν εκείνο τις προάλλες στο Κολωνάκι. Ο Χρήστος αλλοιθώρισε! Οι καμπάνες που χτυπούσαν στο κεφάλι του γινόταν σείχηδες και αμέσως μετά δέντρα που καιγόταν. Έβλεπε χρώματα πρωτόγνωρα, σχήματα μοναδικά και ήχους απόκοσμους. Και ζεσταινόταν! Πολύ! Βγήκε στο μπαλκόνι και ξαφνικά ένιωσε ανάλαφρος! Σα να μπορούσε να πετάξει! Από μπροστά του πέρασε ο φτερωτός έρωτας και ο Χρήστος τον ακολούθησε! Για αρκετά δευτερόλεπτα πετούσαν μαζί, μέχρι να βγάλει χιόνια η οθόνη!

Ο Γιάννης Ανδριανός ήταν συγκροτημένος. Δεν έλεγε έτσι εύκολα ό,τι νά'ναι... Όμως από τη μέρα εκείνη στο Κολωνάκι, έχανε τα λόγια του. Στο ταξίδι στη Ρωσία, εκεί που κάνανε βόλτα με τον Κώστα Καραμανλή στην κεντρική οδό της Μόσχας, ζεστάθηκε παράφορα, παρόλο που έκανε -20. Έβγαλε το παλτό και το σακάκι του και περπάτησε όλο το δρόμο με το πουκάμισο. Το ίδιο και ο Κώστας...
Τώρα πάλι τον ήθελε κι εκείνος ο ανακριτής. Τι ήθελε; Ποιά κασέτα; Αυτός το μόνο που ήθελε ήταν να ξανάρθει ένα σύννεφο όπως αυτό του Κολωνακίου. Θα πήγαινε στον ανακριτή. Όμως καλύτερα αυτός να μην του έδινε και πολύ σημασία...

Όλοι μαζί αποφάσισαν να ψάξουν να βρουν το σύννεφο. Αυτό ήταν το κλειδί της ευτυχίας!Αφού συμβουλεύτηκαν τους χάρτες της NASA, αποφάσισαν οτι είχε κινηθεί ανατολικά. Κάναν σύσκεψη και αποφάσισαν οτι θα πρέπει να βρίσκεται κάπου πάνω από την Ινδία. Κλείσαν αμέσως θέση στο αεροπλάνο και ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι.
Τρεις μέρες το ψάχναν, ο Κώστας, ο Θόδωρος, ο Γιάννης, η Ντόρα, η Νατάσα, αλλά το σύννεφο δε φαινόταν πουθενά. Είχαν απελπιστεί. Τότε χτύπησε το τηλέφωνο του Κώστα. Ο Αγγέλου ήταν, Τι να ήθελε τέτοια ώρα, ήξερε οτι πάντα τέτοια ώρα κοιμάται, μετα το μεσημεριανό φαγητό. Ο Κώστας το σηκώνει, μιλά για λίγο και χλωμιάζει. Πριν ακόμη το κλείσει ορμάνε όλοι επάνω του ρωτώντας τι συμβαίνει.
"Ετοιμαστείτε, γυρίζουμε στην Ελλάδα", τους λέει. "Ένα σύννεφο σκέπασε ολόκληρη την Αττική και όλοι φέρονται περίεργα. Αφού ο Θέμος με το Μάκη προσπαθούν να φάει ο ένας τον άλλον"!

You Might Also Like

7 σχόλια