ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΥΓΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2008

Μυγιάστηκαν οι δικαστές και εισαγγελείς που ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε σε δικαστές που εξυπηρετούν την εξουσία και αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση. Aς ρίξουμε μια ματιά στο συντακτικό μέρος αλλά και στη φρασεολογία της ανακοίνωσής τους:

"Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την έντονη (σιγά τ'αυγά...)
δυσαρέσκεια (δεν περίμενε κανείς να εκφράσει και την ευαρέσκειά της...)
και διαμαρτυρία του Σώματος (τι Σώμα, ...κορμάρα!)
για τις πρόσφατες, αναίτιες (σίγουρα...; εντελώς...;),
προσβλητικές (για ποιόν συγκεκριμένα; Ονόματα θέλουμε...ποιός μυγιάζεται;)
και απαράδεκτες (δηλαδή δεν τις παραδέχεσθε;)
δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, αορίστως, κατά δικαστικών λειτουργών.
Προσέξτε σύνταξη για δικαστές : Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατύπωσε δηλώσεις αορίστως κατά δικαστικών λειτουργών... (διατύπωσις=έκφρασις σκέψεως με ακρίβειαν-Σύγχρονον Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης-συνεπώς "διατύπωσε αορίστως" δε στέκει, επίσης λέγεται κάνω δηλώσεις -ενώ διατυπώνω σκέψεις, προτάσεις κ.ά. και φυσικά "διατύπωσε ... κατά" δε μπορεί να λεχθεί).

Θεωρούμε ότι η υπεύθυνη αντιμετώπιση υπαγορεύει τη συγκεκριμενοποίηση των όσων υπαινίσσεται ο κ. Πρόεδρος.Θεωρούμε, επίσης, ότι ο σεβασμός που έτρεφε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της θα αποτελούσε τον καλύτερό του σύμβουλο" - (αυτό το τελευταίο μεταφράζεται ως "μοιάσε και λίγο στον παππού σου γιατί δεν του πήρες τίποτα...").

Εκτός από τις προφανείς αστοχίες στη σύνταξη της ανακοίνωσης, υπάρχουν αρκετά σημεία που χρίζουν προσοχής: οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς μ'αυτές, μόνο αναίτιες δεν είναι. Προηγήθηκαν σκάνδαλα και αποκαλύψεις στις οποίες η δικαιοσύνη επέδειξε ραθυμία και κυρίως έλλειψη αποτελεσμάτων, κάτι που αποτελεί γεγονός για όλους τους έλληνες.
Προσβλητικές επίσης θα ήταν αν, με τρόπο γενικευμένο, αναφερόταν στο σύνολο του δικαστικού σώματος. Όταν όμως μιλά για συγκεκριμένους δικαστές, που βρίσκεται η προσβολή στο σύνολο;
Απαράδεκτες τώρα γιατί είναι; Δεν οφείλει ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική στις άλλες εξουσίες όταν διαβλέπει κάποια αιτία; Δεν αποτελεί αυτό μέρος του θεσμικού του ρόλου; Ποιός ελέγχει τους δικαστές, αν όχι; Και μη μας πουν για αυτοκάθαρση... Αυτό αποτελεί το πιο σύντομα ανέκδοτο της ημέρας...

Μήπως απλά καλόμαθαν να μην τους ακουμπάει κανένας και επιδιώκουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα; Και κάτι τελευταίο. Σε ποιά χώρα ζούνε οι δικαστές; Δεν έχουν κανένα feedback από τους προβληματισμούς της κοινωνίας; Ζουν σε γυάλινη σφαίρα μήπως;
Τώρα τι με έπιασε και κάνω το συνήγορο του Παπανδρέου; Ματιασμένος θά'μαι...Κάτσε να βάλω να με ξεματιάσουν! Θείααα...

You Might Also Like

5 σχόλια