ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ TAJ MAHAL!

By Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2008

Επίσημη, ξεεπίσημη επίσκεψη, ο Κώστας δε μπορούσε παρά να ενδώσει. Τον έπρηξαν η Νατάσα και η Ντόρα να τους πάει στο Taj Mahal. Ας έλεγαν ό,τι ήθελαν πίσω στην Ελλάδα. Αυτός θα έκανε λίγο τουρισμό!
Ήταν λέει ένα από τα σύγχρονα θαύματα της ανθρωπότητας, με επιβλητική αρχιτεκτόνική και μνημειώδη ακουστική.
Καθώς στεκόταν μπροστά στην είσοδο του μνημείου, το μυαλό του πετούσε στο Μπαϊρακτάρη! "Καλή αυτή η ινδική κουζίνα, αλλά να μην τρώνε βοδινό...! Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι";

Εντάξει, το μνημείο είναι τεράστιο. Πολύ...τεράστιο! "Πως τα φτιάξανε αυτά οι Ινδοί, με τη φτώχεια που τους δέρνει και εμείς δε μπορούμε ούτε μια εθνική οδό να τελειώσουμε;" σκέφτηκε. Να τους φωνάξουμε να φτιάξουν και σε μας ένα τέτοιο! "Ποιός ήταν ο γάλλος πρόεδρος που ήθελε να μείνει στην αιωνιότητα με μνημειώδη έργα; Ο Ζισκάρ Ντ'Εστέν; Όχι, ο Μιτεράν!". Έσβησε από τα μυαλό του τα στιγμιαία μεγαλεπήβολα σχέδιά του και προχώρησε προς το κέντρο του Taj Mahal.
"Αν πεις κάτι", του λέει στο αυτί ο Ρουσόπουλος, "θα το ακούσεις να επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Η ηχώ εδώ λένε οτι είναι τρομερή"!
Ο Κωστάκης κοίταξε γύρω του και εντυπωσιάστηκε. Πήρε θέση στο κέντρο του χώρου και πήρε και μια βαθιά αναπνοή. Κοίταξε προς τα επάνω και με στεντόρεια φωνή φώναξε:
- "Ζ Α Χ Ο Π Ο Υ Λ Ο Ο Ο Σ"!

Η φωνή έκανε δύο δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει στις άκρες του μνημείου και άλλα τόσα μέχρι να ξαναγυρίσει στα αυτιά του Καραμανλή. Βάζοντας τις παλάμες του στο πλάι των αυτιών του περίμενε την εκδήλωση του φαινομένου. Και τότε έρχεται από τις άκρες του Taj Mahal βαθύς ήχος και απόκοσμος, δυνατός και απόκρυφος που άφησε όλους όσους ήταν στο χώρο μέσα αποσβολωμένους :
Υ Π Ο Κ Λ Ο Π Ε Ε Ε Σ Π Α Κ Ι Σ Τ Α Ν Ο Ι Ι Ι Ο Μ Ο Ο Ο Λ Ο Γ Α Α Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Σ

Ο Καραμανλής απομακρύνθηκε τρέχοντας από το Taj Mahal! Ό,τι και να είχε συμβεί, ήθελε να το ξεχάσει πάραυτα! Του ήταν ανυπόφορα που το μνημείο του θύμιζε ότι πίσω από κάθε λέξη για σκάνδαλο κρύβονται άλλα τέσσερα. Είχε φύγει από την Ελλάδα γι' αυτόν το λόγο. Και να που τα φαντάσματα τον κυνηγούσαν.

"Βρε μπας και είχε δίκηο η Ντόρα που μίλησε για το ΔΙΑΒΟΛΟ;" σκέφτηκε...!

You Might Also Like

3 σχόλια