ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΧΑΜΠΕΡ...

By Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

Και για να μη νομίζουμε οτι η μπουνταλοσύνη και η κουτοπονηριά των φίλων μας των Τούρκων εξαντλείται στις διμερείς μας σχέσεις, δείτε τι έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεπτόμενος τη Γερμανία:

"το Σαββατοκύριακο, ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στην Κολωνία στην τουρκική γλώσσα και χωρίς μετάφραση, ενώπιον πλήθους 20 χιλιάδων--Τούρκων και μεταναστών--τόνισε στο ακροατήριό του, ότι δεν είναι καλό να αφομοιωθεί και πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσει την παιδεία του. "Στο γερμανικό έδαφος διαμένουν 2,6 εκατομμύρια Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής Γερμανοί. Κανένας δεν μπορεί να απαιτεί από εσάς να αφομοιωθείτε, ή να προσαρμοστείτε, είπε στο ακροατήριο στην Κολωνία ο τούρκος πρωθυπουργός"-in.gr.
Ζήτησε μάλιστα από το γερμανικό κράτος να ενθαρρύνει την ίδρυση τουρκικών σχολείων και πανεπιστημίων, που θα στελεχωθούν με καθηγητές, που θα αποστέλλει η Άγκυρα!

Τα ακούει αυτά η Άνχελα Μέρκελ και παίρνει ανάποδες. Του στέλνει χαμπέρι του Ταγίπ οτι "αν οι Τούρκοι τρίτης ή τέταρτης γενιάς μεγαλώνουν εδώ στη Γερμανία, αν έχουν τη γερμανική υπηκοότητα, τότε εγώ είμαι η καγκελάριός τους. ...Η νομιμοφροσύνή τους πρέπει αυτοδικαίως να κατευθύνεται προς το γερμανικό κράτος...Φρονώ ότι ενσωμάτωση σημαίνει και βούληση προσαρμογής στον τρόπο ζωής στη χώρα που ζει κάποιος".
Βέβαια η Άνχελα δεν αντιτάθηκε στη δυνατότητα να επεκταθεί η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, στα γερμανικά σχολεία όμως και όχι σε ειδικά σχολεία...
Τέλος, αναφερομένη η καγκελάριος σε όσα δήλωσε ο Ερντογάν, δήλωσε ότι "αναφορικώς με τη δική μας ερμηνεία της αφομοίωσης, θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον κύριο Ερντογάν την συζήτηση".

You Might Also Like

0 σχόλια