44οι ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

By Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Τη διαφωνία του για τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος εξέφρασε και πάλι ο Γιώργος Σουφλιάς. Είπε, ότι αν υπήρχε ξεχωριστό υπουργείο δεν γνωρίζει εάν θα μπορούσαν να δαπανούνται τα χρήματα που δίνονται τώρα για το περιβάλλον...

Κι ενώ λοιπόν, σύμφωνα με τον υπουργό, ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων για το περιβάλλον, το Κέντρο για τη Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Πολιτική του πανεπιστημίου του Γιέιλ εξέδωσε τον πρώτο κατάλογο αξιολόγησης κρατών σύμφωνα με το βαθμό αφοσίωσής τους στην προστασία του περιβάλλοντος , που δημοσιεύτηκε στην έκδοση του περιοδικού Newsweek.

Η ανάλυση έλαβε υπόψιν μετρήσεις των εκπομπών καυσαερίων, την καθαρότητα των νερών και πρακτικές ενέργειας διατήρησης του περιβάλλοντος για να υπολογιστεί το σκορ της κάθε χώρας. Συνολικά ο δείκτης αφορά 149 χώρες παγκοσμίως.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει στην κατάταξη αυτή την 44η θέση!

Πρώτη φυσικά κατατάσσεται η Ελβετία, ακολουθούμενη από τις Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, ενώ στην 5η θέση έρχεται η Κόστα Ρίκα! Δείτε εδώ ολόκληρη την κατάταξη.
Να σημειωθεί οτι πολλές χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ ακόμη και η Αλβανία βρίσκεται πιο μπροστά στην κατάταξη από την Ελλάδα (27η!).

You Might Also Like

1 σχόλια