ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ...

By Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

"Κύκλωμα που εξέδωσε και διακίνησε 990 πλαστά τιμολόγια συνολικής αξίας 52.319.843 ευρώ εξάρθρωσε η ΥΠΕΕ. Το κύκλωμα, μέσω εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Μενίδι και με αντικείμενο εργασιών την κατασκευή και το χονδρικό εμπόριο αλουμινίου, σιδήρου και ξύλου, διακίνησε τα τιμολόγια σε 65 λήπτες.

Επίσης, εξάρθρωσε δυο κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έξι εταιρείες πώλησης σιδήρου με την μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) με έδρα τις περιοχές Ελευσίνας και Νέας Φιλαδέλφειας, εξέδωσαν προς εταιρείες εμπορίας μεταποίησης 5.049 τιμολόγια, συνολικής αξίας 61.649.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται προκειμένου να καταλογισθούν οι αντίστοιχες παραβάσεις και στους λήπτες των εικονικών τιμολογίων"-Flash.gr.


Στις παραπάνω χθεσινές ειδήσεις, η προηγούμενη είδηση αφορά πλαστά τιμολόγια ύψους 114 εκατομμυρίων ευρώ!! Δηλαδή για κλοπή από το κράτος λόγω φόρου άνω των 21 εκατομμυρίων €!! Και αυτά είναι μόνα όσα ανακαλύφθηκαν, ένα ασήμαντο δηλαδή ποσοστό στο σύνολο της φοροδιαφυγής και της απάτης με πλαστά τιμολόγια, τις οποίες η ΥΠΕΕ (ή ΣΔΟΕ) ανακαλύπτει με ρυθμό χελώνας.
Προσέξτε επίσης οτι πρόκειται για μικρά ψάρια, απατεώνες δηλαδή που δραστηριοποιούνταν σε ένα τομέα της οικονομίας από τους λιγότερους κερδοφόρους, την πώληση και ανακύκλωση σιδήρου. Φανταστείτε τι γίνεται σε τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, των καυσίμων κ.ά.

Το αστείο φυσικά είναι οτι προσπαθούν να μας πείσουν οτι το μείζον ζήτημα είναι τα 5 εκατομμύρια του Θέμου Αναστασιάδη... Τη στιγμή που οι μισθωτοί στενάζουν πληρώνοντας αβάσταχτους φόρους και οι επιτήδειοι πλουτίζουν κλέβοντας την εφορία και το κράτος με τρόπο κατάφωρο...
Ταυτόχρονα, διοχετεύονται έντεχνα ειδήσεις όπως η προηγούμενη, για να δείξουν οτι η ΥΠΕΕ του Κλαδά κάνει έργο. Κάπως όψιμα βέβαια...
Ευτυχώς όμως που "αυτή η κυβέρνηση δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται" και κυρίως που "τα φέρνει όλα στο φως"!!

You Might Also Like

1 σχόλια