Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ

By Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2008

Τι χαρά είναι αυτή! Τι σύμπνοια! Τι ευτυχία! Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο!

Μια δεξιά κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει μια σειρά από αντιλαϊκές ρυθμίσεις, τόσο βαθιά αντιλαϊκές που, στην πραγματικότητα δε θα μείνει άνθρωπος που να μην επηρεαστεί από τις ρυθμίσεις αυτές. Για το ασφαλιστικό φυσικά ο λόγος. Ωστόσο, η αντίδραση των συνδικάτων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ετεροχρονισμένη, καθυστερημένη, όσο ακριβώς χρειάζεται για να είναι αναποτελεσματική!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα, διότι είναι κοινό μυστικό οτι τα μέτρα του ασφαλιστικού είναι αναπόφευκτα. Το ζήτημα είναι ποιός θα πάρει τα μέτρα αυτά. Το ΠΑΣΟΚ προτιμά να το αποφύγει. Η Ν.Δ. αυτό προτιμούσε κι'αυτή, αλλά έπεσε σε άσχημη συγκυρία, με την Ε.Ε. να πιέζει αφόρητα να παρθούν μέτρα και την κυβέρνηση να το αναβάλει μέχρι τη δεύτερη τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δε θα ήθελε με τίποτα να μπλέξει με το ασφαλιστικό ως κόμμα εξουσίας. Βλέπετε, η αντιπολίτευση έχει και τα καλά της κάτι τέτοιες στιγμές! Μπορείς να πετάς ένα "είμαστε αντίθετοι με όλα" και καθαρίζεις. Ενώ αν έπρεπε να αποφασίσεις, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

Έτσι η αντιπολίτευση και τα ελεγχόμενα από αυτή συνδικάτα αντιδρούν, όχι όμως όσο χρειάζεται ώστε να μην ψηφιστεί ο νόμος! Γιατί αν δεν ψηφιστεί, ποιός θα τον ψηφίσει αργότερα, αν τυχόν έλθει στην εξουσία; Έτσι η αντίδραση ξεκίνησε ενώ το πράγμα είχε φτάσει στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή! Με το νομοσχέδιο στη Βουλή! Οι κορώνες αντίστασης γίνονται για την τιμή των όπλων, αλλά κυρίως για λόγους προσωπικής και κομματικής πολιτικής. Ο στόχος είναι να κερδηθούν οι εντυπώσεις, όχι να αποσυρθεί ή να βελτιωθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό!

Και οι πολίτες παρακολουθούν ένα στημένο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο αυτοί που χάνουν είναι οι ίδιοι. Λοβοτομημένοι ώστε να βλέπουν και να καταλαβαίνουν μόνο όσα χρειάζεται, επικροτούν ή καταδικάζουν όσα και όσους τους υποδεικνύουν, χωρίς ελεύθερη βούληση. Κατευθυνόμενοι από ένα σύστημα που περιλαμβάνει κυβερνητικούς και αντιπολιτευτικούς προπαγανδιστές, ΜΜΕ που διασπείρουν αυτή την προπαγάνδα, εγκάθετους που υποβοηθούν στην εξάπλωσή της και βολεμένους που κάνουν τα πάντα να παραμείνουν στη θέση αυτή.
ΚΑι δεν πρόκειται γι ασενάρια συνομβσιολογίας, για γενικόλογες παρατηρήσεις. Πρόκειται για μια καθημερινότητα στην οποία συμβάλουν Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Ρουσόπουλοι, Βενιζέλοι, Πάγκαλοι, Χατζηνικολάου, Τράγκες, Μάκηδες, Θέμοι, ακόμη και η Έφη Θώδη-άθελά της μόνο η τελευταία, όλοι οι υπόλοιποι εντελώς ηθελημένα!

You Might Also Like

0 σχόλια