Επιτέλους κοινωνικοποιημένη εκκλησία ;

By Κυριακή, Μαρτίου 16, 2008

Επειδή η τάση του έλληνα είναι να ασχολείται μόνο με όσα στραβά συμβαίνουν, ας ξεφύγουμε λίγο από αυτόν τον κανόνα. Θετικά είναι τα δείγματα της πρώτης περιόδου μετά την εκλογή του Ιερώνυμου στην κεφαλή της ελλαδικής εκκλησίας.

Οι ενέργειες του νέου αρχιεπισκόπου δείχνουν να διέπονται από προσοχή, σοβαρότητα, λακωνικότητα και κυρίως να συνάδουν με το ρόλο που χρειάζεται να διαδραματίζει η εκκλησία. Την κοινωνική πρόνοια δηλαδή, το έργο προς όσους έχουν ανάγκη. Κάτι που ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος άφησε εντελώς στην άκρη.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες του κινήσεις, ο Ιερώνυμος δείχνει να θέλει να απαγκιστρωθεί από κοσμικότητες που ανήγαγαν την Εκκλησία σε ανώνυμη εταιρεία, δείχνει να κάνει στροφή προς το κοινωνικό έργο. Αφήνοντας στην άκρη θέματα διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, τρέχει να επιδείξει έργο στο τομέα που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλον.
Και λέμε τρέχει, χωρίς αυτό να έχει γίνει ακόμη πράξη. Είμαστε ακόμη στο στάδιο των προθέσεων. Το αν οι προθέσεις θα γίνουν πράξη μένει να αποδειχθεί. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και ενδότερη ελπίδα είναι να λειτουργήσει η στάση αυτή παραινετικά προς την πολιτική εξουσία. Ίδωμεν...

You Might Also Like

1 σχόλια