10 ΤΡOΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΦΤΗΝΟ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ!

By Τετάρτη, Απριλίου 23, 2008

Τέτοιοι που είναι οι καιροί, οφείλουμε να ανασκαλέψουμε στα έγκατα της ελληνικής μας ευφυίας-γνωστής για την σημαντική της διαφορά σε σύγκριση με την ευφυία άλλων λαών. Το Πάσχα μας βγαίνει ακριβό πλέον! Οφείλουμε να σκαρφιστούμε τρόπους να κάνουμε Πάσχα, χωρίς να πτοηθούμε από την ακρίβεια. Όσο κι αν είναι δύσκολο, υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό. Ιδού δέκα εναλλακτικοί τρόποι για να κάνετε Πάσχα με ...τα όλα του!


1. Μη βάψετε αυγά. Οι βαφές στοιχίζουν, τα αυγά στοιχίζουν, ο χρόνος είναι χρήμα... Ταϊστε τις κότες με ζωοτροφές που περιέχουν χρωστικές! Θα βγάλουν αυγά σένια, έγχρωμα και μουράτα!
2. Μέρες που είναι θα πάτε σίγουρα εκκλησία. Εκεί, τα έξοδα είναι πλέον ανεβασμένα. Το κερί των 10 δραχμών έγινε κερί του ενός ευρώ! Χρησιμοποιείστε το τέχνασμα της κλωστής. Δέστε το δίευρω με κλωστή και καθώς το βάζετε στο παγκάρι, τραβήξτε το πάλι έξω. Έτσι παίρνετε κερί χωρίς να πληρώσετε. Αμαρτία θα μου πείτε, αλλά τι να πρωτοδεί ο Θεός, μέρες με τόση φούρια...
3. Μην αγοράζετε καινούρια ρούχα για το Πάσχα. Δεν είναι καιρός για έξοδα. Τι να κάνετε; Αλλάξτε ρούχα. Με έναν κολλητό, με το γιό σας, εν ανάγκη με την κουμπάρα σας. Έτσι και οι δύο θα είναι ευχαριστημένοι, αφού τα ρούχα θα τα φορούν για πρώτη φορά!
4. Μην πάτε στο χωριό για το Πάσχα. Εκεί που έχουν πάει οι βενζίνες, τα διόδια, τα μέσα μεταφοράς, δε συμφέρει. Βγάλτε τα ταγάρια, τα τσαρούχια, πάρτε το δωρεάν CD από την ΠΙΣΤΑ με δημοτικά του βουνού και της στάνης, και στήστε τη στο μπαλκόνι, αναπνέοντας τον καθαρό αέρα της πόλης, αφού όλοι οι άλλοι θα έχουν φύγει...
5. Μη διανοηθείτε να ψήσετε οβελία. Η τιμή του είναι υψηλότερη και από το χαβιάρι. Αντ'αυτού, υπάρχει το τέχνασμα των ...δημοσίων σχέσεων. Γυρίζετε από σπίτι σε σπίτι, τάχα για να ευχηθείτε και τσιμπάτε από τον οβελία του καθενός. Χώρια που θα σας κεράσουν να πιείτε, εκτός αν πέσετε σε γαϊδούρια. Στο πέμπτο σπίτι θα είστε ήδη σκασμένοι από φαγητό και πιοτό, οπότε γυρίζετε στο σπίτι σας για έναν υπνάκο!
6. Μην παίρνετε στα βαφτιστικά σας δώρο λαμπάδες με παιχνίδια. Εξηγείστε του οτι σημασία έχει η πνευματική ανάπτυξη και όχι η πρόσκαιρη διασκέδαση. Δεν έχει σημασία αν είναι τριών ετών. Καμία απολύτως.
7. Μην καλείτε κανέναν για το Πάσχα. Αναγκάστε τους άλλους να σας καλέσουν. Έτσι επιτυγχάνεται σύσφιξη των σχέσεων και μείωση του κόστους.
8. Η μαγειρίτσα είναι μια απλή συνήθεια και διόλου έθιμο. Δοκιμάστε να χορτάσετε με το αντίδωρο από τη λειτουργία. Θα δείτε οτι ούτε που θα καταλάβετε τη στέρηση της μαγειρίτσας.
9. Μην τσουγκρίζετε αυγά. Τα σπασμένα αυγά είναι φύρα, και δε συμφέρουν. Πάρτε ξύλινα και τσουγκρίστε με αυτά. Θα νιώσετα βαθιά ικανοποίηση...
10. Τέλος, επειδή είναι Πάσχα, δε σημαίνει οτι όλα σταματούν. Προσπαθήστε να δουλέψετε μέχρι την ύστατη στιγμή. Το μεροκάματο είναι διπλό και η χαρά ακόμη μεγαλύτερη.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα έχετε ένα Πάσχα πιο ικανοποιητικό από τους περισσότερους, ενώ θα σας μείνουν και χρήματα στην τσέπη. Επειδή όμως οι καιροί είναι πονηροί, κρατήστε στην κατάψυξη ό,τι περισσέψει άπό αυτό το Πάσχα, για να το φάτε του χρόνου. Είναι σίγουρο οτι του χρόνου όλα θα είναι ακόμη ακριβότερα!

You Might Also Like

10 σχόλια