Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ

By Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

Τι, μαλακίες θα κάνουμε τώρα; Θα ασχολούμαστε με τη γενιά των 700 ευρώ, αυτούς τους loοsers που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αντί να ασχολούμαστε με τα golden boys που τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα και τα 700 ευρώ τα έχουν για ξηρούς καρπούς;
Και γιατί να κακοκαρδίσουμε το Ρουσόπουλο ή των Κωστάκη; Αφού θέλουν να ακούνε οτι η Ελλάδα ευημερεί, δηλαδή τι ευημερεί, Ελ Ντοράντο έγινε!

Χώρια που όταν γράφεις για την ποταπή γενιά των 700 ευρώ κινδυνεύεις. Δεν είδατε τί έγινε με τον Κούλογλου; Πήρε την άγουσα από την ΕΡΤ και περιδιαβαίνει τώρα τα κανάλια μπας και βρει στέγη... Κι όλα αυτά γιατί επέμενε να βγάλει στον αέρα εκπομπή για τη γενιά των 700 ευρώ.

Γι'αυτό λοιπόν το θέμα είναι η γενιά των 5.000 ευρώ. Θα μου πείτε "πόσοι είναι αυτοί"; Όσοι είναι τέλος πάντων. Πρόκειται για τους γιούς μπαμπάδων, τους ανηψιούς θείων, το σόι του Μητσοτάκη, το σόι των Καραμανλήδων, κάτι Πατέρες, κάτι Βαρδινογιάννηδες, κάτι Λάτσηδες και λοιπούς. Αυτοί που ξοδεύουν 5.000 ευρώ σε μια τους έξοδο. Που τα δίνουν για να έχουν ομπρέλα στην Ψαρού. Που πίνουν το νερό σε κολωνάτο πληρώνοντάς το για σαμπάνια.

Αυτοί λοιπόν είναι τα σύγχρονα ινδάλματα της νεοελληνικής εποχής. Και δεν πρόκειται για ινδάλματα τύπου πνευματικοί ηγέτες κλπ. Πρόκειται για ανεγκέφαλους ταγούς μιας πραγματικότητας που προσθέτει μηδενικά αφειδώς πίσω από μονοψήφια νούμερα. Και αναδεικνύει μεγαλύτερα νούμερα!
Άλλωστε, η νεολαία χρειάζεται φωτεινά παραδείγματα. Όχι φτωχομπινέδες των 700 ευρώ! Χρειάζεται ψευτογκλαμουριά, δόξες και μεγαλεία, αγορασμένα με τη δύναμη του χρήματος. Αυτό πρέπει να βλέπει ο ελληνικός λαός και να προχωρά αγέρωχος. Όχι πίκρες και φτώχεια. Να είμαστε σοβαροί...

You Might Also Like

2 σχόλια