ΦΩΛΙΑ, ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ...

By Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Σιγά μη συμφωνούσαν! Κάλεσε ο Φώλιας τους εκπροσώπους 45 πολυεθνικών επιχειρήσεων και τους κάλεσε να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους. Και αυτοί φυσικά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!

Λες και η εταιρική ευθύνη είναι στοιχείο της ελληνικής επιχειρηματικής κουλτούρας.
Λες και οι επιχειρήσεις θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή!
Λες και ο Φώλιας είναι δεινός διαπραγματευτής!
Λες και οι έλληνες καταναλωτές κάνουν εμπάργκο στα υπερτιμημένα προϊόντα των επιχειρήσεων αυτών ώστε να τις αναγκάσουν να μειώσουν τις τιμές.
Λες και η κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πραγματικά μείωση των τιμών!

Παρόμοια κίνηση θα είχε αποτέλεσμα μόνο αν προερχόταν από τους ίδιους τους καταναλωτές. Ακόμη και η κυβέρνηση θα έπρεπε αν παροτρύνει τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν όσους αισχροκερδούν, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, λειτουργώντας αποτελεσματικά παρατηρητήρια τιμών, παίζοντας επικοινωνιακά όπως πρέπει. Έτσι θα μπορούσε να πιέσει τις πολυεθνικές και να τις αναγκάσει να μειώσουν τις τιμές.

Κάνοντας όμως συναντήσεις για τα μάτια του κόσμου, για την τιμή των όπλων, για επικοινωνιακούς λόγους αν θέλετε, η σημερινή κυβέρνηση δείχνει την έλλειψη διάθεσής της να πολεμήσει την ακρίβεια, να νοιαστεί για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, να κάνει κάτι τέλος πάντων! Και εκτίθεται, αφού σε ζητήματα καυτά για τον πολίτη δείχνει ολιγωρία, αφέλεια, ιδιοτέλεια και ανικανότητα!

You Might Also Like

2 σχόλια