ΒΟΥΤΙΑ-ΒΟΥΤΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ...

By Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Μια φορά, τις καλύτερες βουτιές τις κάνει το Χρηματιστήριο. Παίρνει φόρα από μακρυά και μετά τρέχει, τρέχει και ...πλάτς! βουτάει κάι κάνει κάτι μακροβούτια που ούτε ο Μητσοτάκης (ο πρεσβύτερος) δε διανοείται να κάνει! Αφού οι καλυμνιώτες σφουγγαράδες έκαναν τον πρόεδρο του Χ.Α.Α. επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου σφουγγαράδων, με το σκεπτικό οτι ούτε οι ίδιοι δε βουτάνε καλύτερα!

Και δεν είναι μόνο οτι βουτάει. Είναι οτι παρασέρνει στις βουτιές του και όλες τις εισηγμένες εταιρείες, με αποτέλεσμα να γίνονται οι βουτιές ακόμη πιο θεαματικές. Τις προάλλες βούτηξαν όλοι μαζί οι δείκτες, τραπεζικοί, συμμετοχών, κατασκευών και ακούστηκε ένα πλουφ τουλάχιστον ...σα να έσκασε υπερωκεάνειο στο Σαρωνικό!
Το ελληνικό χρηματιστήριο γουστάρει το καλοκαίρι. Τότε κάνει τις μεγαλύτερες, τις θεαματικότερες βουτιές. Τότε που ζεσταίνεται η θάλασσα-αλλά και τα αίματα-τότε αποφασίζει κι αυτό να βουτήξει και όσοι αντέχουν ακολουθούν, ενώ οι υπόλοιποι πνίγονται...
Το χρηματιστήριο είναι δεινός κολυμβητής. Όσο μεγάλη βουτιά και να κάνει, ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Όμως οι παίκτες δεν το ξέρουν αυτό και κάθε φορά μαζεύονται, αποχωρούν, ρευστοποιούν, νομίζοντας οτι το Χ.Α.Α. θα πνιγεί!
Αφήστε το χρηματιστήριο να βουτήξει. Αν δε χαρεί τώρα, που είναι ακόμα παιδί, πότε θα χαρεί; Όταν θα μεγαλώσει και θα έχει υποχρεώσεις και βάσανα; Η ζωή είναι για τους μικρούς και το Χ.Α.Α. και μικρό είναι και άμαθο!

You Might Also Like

2 σχόλια