ΠΕΙ-ΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

Τελικά δε διαφέρουμε και πολύ από τους αμερικανούς. Εκεί που τους κατηγορούν όλοι οτι χρησιμοποιούν τους κρατούμενους στο Γκουαντανάμο για βασανιστήρια και για πειραματόζωα, ερχόμαστε κι εμείς να δείξουμε οτι δεν υπολειπόμαστε, αντιθέτως μάλλον είμαστε και χρόνια μπροστά!

Το πρόσφατο πείραμα που εμπνεύστηκαν οι εξελιγμένοι έλληνες εγκέφαλοι ήταν αυτό όπου κρατούμενοι έραψαν τα στόματά τους στις φυλακές, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει.
Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα πεί-ραμα σε ευρεία κλίμακα, με την ευγενική συμμετοχή των κρατουμένων, κατόπιν παράκλησής τους από το υπουργείο εθνικής οικονομίας και τον υπουργό, Γιώργο Κλωτσοσκούφη (που τους υποσχέθηκε πριβέ κελιά, επίσκεψη γυναικών στη φυλακή, γρήγορη αποφυλάκιση και διορισμό στο δημόσιο).
Σκοπός του πειράματος ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι εφικτό να ράψει κανείς το στόμα του, πόση ποσότητα τροφής θα εξοικονομηθεί με την ενέργεια αυτή κατ'άτομο, πόσο θα κρατήσει χρονικά ο κάθε κρατούμενος πριν περάσει στην ...αθανασία και τέλος τι οικονομικό κέρδος θα υπάρξει για την εθνική οικονομία κατά κεφαλήν. Το πείραμα εντάσσεται μέσα στα μέτρα που μελετά το υπουργείο για την αντιμετώπιση της διεθνούς οξείας οικονομικής κρίσης και αποβλέπει στον υπολογισμό των επιπτώσεων μιας τέτοια πρακτικής για το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας και τον εξορθολογισμό του ισοζυγίου πληρωμών.

You Might Also Like

2 σχόλια