RED BULL: (ΠΑΡΑ)ΔΙΝΕΙ ΦΤΕΡΑ?

By Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2008

Το RED BULL δίνει φτερά! Η διάσημη φράση της γνωστής μάρκας ενεργητικού ποτού φαίνεται πως είναι απόλυτα πραγματική. Οι αρχές δημόσιας υγείας της Ελβετίας είναι πεπεισμένες μάλιστα οτι εκτός από φτερά, προκαλεί και υπερδιέγερση στους μαθητές των ελβετικών σχολείων. Υπερδιέγερση σε τέτοιο όμως βαθμό, που οι μαθητές να μη μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα, ούτε καν να καθίσουν στην καρέκλα! Και αναφερόμαστε σε μαθητές ακόμη και του δημοτικού!

Η συζήτηση φτάνει έως και την πιθανότητα απαγόρευσης της κατανάλωσης του συγκεκριμένου ποτού και των άλλων παρεμφερών από τους μαθητές στο σχολείο, κάτι που σε αρκετά σχολεία έχει ήδη γίνει πράξη. Σύμφωνα με τους καθηγητές, το μείγμα ζάχαρης-ταυρίνης και καφείνης που περιέχεται στα ενεργητικά ποτά καθιστά τους μαθητές εξαρτημένους και η συμπεριφορά τους μοιάζει με αυτή των junkies (τοξικομανών). Η μπάλα παίρνει μάλιστα και τους καφέδες που περιέχουν καφεϊνη, οι οποίοι αρχίζουν να απαγορεύονται και αυτοί!

Η συζήτηση στο ελβετικό σύστημα υγεία καλά κρατεί. Όσο για τους δικούς μας μαθητές, το μείγμα τσιγάρου και φραπέ είναι ιερό και τίποτα δε μπορεί να το εκτοπίσει από τις καθημερινές τους συνήθειες. Ούτε καν οι (όπως τους λέει ο Τζίμης Πανούσης) ελβετόμυαλοι!

You Might Also Like

0 σχόλια