ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΣΕΠ

By Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Όλοι στιγματίζουν τον πελατειακό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος. Όμως κανένας δεν ασχολείται με την πραγματικότητα, αφού οι πάντες ελπίζουν να είναι μεταξύ των "τυχερών".

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ , κ. Βέης παρέδωσε χτες στον πρόεδρο της Βουλής την ετήσια έκθεσή του για το 2007. Μια έκθεση-καταπέλτη για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στην άκρη ο ΑΣΕΠ και γίνονται προσλήψεις με διάφορα κόλπα, φροντίζοντας οι προσλαμβανόμενοι να προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Του ρουσφετιού το κάγκελο δηλαδή, με τα λόγια του ίδιου του προέδρου του ΑΣΕΠ.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει εν ολίγοις τα εξής:
1. Το ΑΣΕΠ έχει γίνει πλέον διακοσμητικό. Το 2007 έλεγξε 924 ανακοινώσεις για την πλήρωση 11.337 θέσεων προσωπικού μερικής απασχόλησης ενώ κατά το 2006 είχαν ελεγχθεί 226 ανακοινώσεις για 2.198 θέσεις. Τρίχες δηλαδή. Οι περισσότεροι μπαίνουν από το παράθυρο και πέρυσι μπήκαν τετραπλάσιοι από πρόπερσι. Όλοι βέβαια μερικής απασχόλησης.
2. Η άλλη μεγάλη απάτη είναι τα προγράμματα Stage. Πρόκειται για παράθυρο πρόσληψης ημέτερων, χρησιμοποιώντας το κόλπο της πριμοδότησης. Χώρια που συχνά πρόκειται για κανονικούς εργαζόμενους... Το ίδιο κόλπο γίνεται και με τις συμβάσεις έργου. Στην ουσία, διαπιστώνει ο κ. Βέης, τα προγράμματα αυτά κρύβουν την ανεργία, χωρίς όμως να τη μειώνουν.
3. Όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ διαπιστώνει οτι το Συμβούλιο παραγκωνίζεται για να βολευτούν ημέτεροι. Μέσω κανονιστικών πράξεων γίνεται ένα όργιο προσλήψεων στο δημόσιο παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλία Επιλογής Προσωπικού βγαίνει και τα λέει τόσο χύμα, περιττεύουν τα λόγια. Γίνεται φανερό για μια ακόμη φορά οτι η εξουσία τυφλώνει και οτι η ανηθικότητα ξεκινά από τους κυβερνώντες. Όταν για να εκλεγούν, παίζουν με τον πόθο των ανθρώπων να έχουν δουλιά, τότε πρόκειται για ένα ιδιότυπο σκλαβοπάζαρο που εν έτει 2008 δε νοείται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Μα, θα μου πεις, είμαστε ευρωπαϊκή χώρα;

πηγή-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

You Might Also Like

0 σχόλια