ΚΛΗΡΩΘΗΚΕΣ? ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!

By Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2009

Υπάλληλος απολύθηκε ύστερα από κλήρωση που έγινε από τον υπεύθυνο του καταστήματος VODAFONE στην Πάτρα, όπου εργαζόταν-ΕΘΝΟΣ.

Η απολυθείσα εξελέγη μετά από κλήρωση με χαρτάκια που έγινε με το κλείσιμο του καταστήματος, κι ενώ όλοι οι εργαζόμενοι νόμιζαν οτι επρόκειτο να κληρωθούν τα μπόνους της χρονιάς!

Η εξήγηση που δόθηκε αναφερόταν στην οικονομική κρίση. Η ίδια αντέδρασε, όπως και οι συνάδελφοί της αλλά και τα σωματεία εργαζομένων.

Το περιστατικό δείχνει τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βλακεία. Ο ανίδεος από διαχείριση προσωπικού "υπεύθυνος" του καταστήματος, προσβάλοντας την προσωπικότητα της εργαζόμενης και δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα εργασίας στους υπόλοιπους εργαζόμενους, έκανε πράξη αυτό που πολλοί άλλοι "υπεύθυνοι" θέλουν να κάνουν αλλά δεν τολμούν.
Ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου της Πάτρας μιλά για παράνοια και δεν έχει άδικο. Η αυθαιρεσία, ο ερασιτεχνισμός, η απόλυτη αδιαφορία για τον άνθρωπο αποτελούν προσόντα στη νεοελληνική εργασιακή πραγματικότητα. Πέρα από τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους, τη γενιά των 700 ευρώ και τα συναφή, υπάρχει η εκμετάλλευση και ο υποβιβασμός της προσωπικότητας των εργαζομένων, που συντελείται με την πρόσληψη και τη διατήρηση σε θέσεις "υπευθύνων" ανθρώπων χωρίς γνώσεις, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς ικανότητες, χωρίς αξίες, χωρίς σοβαρότητα!


Η ελληνική επιχειρηματική μηχανή χρειάζεται παρόμοιους ασήμαντους "υπεύθυνους". Τους χρειάζεται για να υπάρχει, να εκμεταλλεύεται, να συντηρείται έστω και χωρίς να ανθεί, χωρίς να επενδύει στους ανθρώπους, χωρίς να επιδιώκει την ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Πως να επιδιώξει κάτι που αγνοεί? Kαι που θα συνεχίσει να αγνοεί γιατί απλά δεν την αξίζει...

You Might Also Like

6 σχόλια