ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΡΟ;

By Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2009

Τι θα γίνει με τον Ψωμιάδη;
Πριν από λίγες ημέρες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή γιατί μείωσε το πρόστιμο ενός πρατηριούχου ο οποίος νόθευε τα καύσιμα που πουλούσε, από το ποσό των 87.000 σε 5.000 ευρώ! Ο νομάρχης αιτιολόγησε την πράξη του αυτή λέγοντας οτι λυπήθηκε τον πρατηριούχο και την κακή του οικονομική κατάσταση. Όταν υπάλληλος της νομαρχίας αρνήθηκε να συναινέσει στη μείωση, βρέθηκε να μετατίθεται!

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης αρνείται να συμμορφωθεί με την επιβολή προστίμων που επιβλήθηκαν σε ρυπαίνουσες επιχειρήσεις πέριξ της λίμνης Κορώνειας. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν το Νοέμβριο του 2007 από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και το ύψος του ήταν περίπου 58.000 ευρώ για κάθε μία από τις 20 επιχειρήσεις που βρέθηκαν να ρυπαίνουν. Έκτοτε, και για 16(!) μήνες, ο νομάρχης δεν κίνησε καμία διαδικασία επιβολής των προστίμων, ως όφειλε, με αποτέλεσμα οι παρανομούντες να παραμένουν ατιμώρητοι.
.
Πέρα από τις επικοινωνιακές κορώνες του κ. Ψωμιάδη, σύμφωνα με τις οποίες εναντιώνεται γενικώς σε πρόστιμα γιατί θέλει να προστατεύει τους πολίτες (...), κρύβεται η αυθαιρεσία και η προσωπική εκτίμηση περί δικαίου ενός πολιτικού που, εκ των πραγμάτων, προστατεύει τους παρανομούντες, προφυλάσσοντάς τους από πρόστιμα και τιμωρίες! Ψηφοθηρώντας σίγουρα, αλλά και κρατώντας ισορροπίες με ιδιοτελείς σκοπούς, ο νομάρχης παίζει με το νόμο, την τάξη, καταπατά τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου και εφαρμόζει επιλεκτικά τη νομοθεσία, παρανομώντας!
Μήπως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης "την είδε" πραγματικά ΖΟΡΟ;

You Might Also Like

4 σχόλια