ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ!

By Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

14 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος!

Το 2008 η γαλλική εταιρεία TOTAL πραγματοποίησε το μεγαλύτερο κέρδος που έχει επιτύχει ποτέ γαλλική εταιρεία! Λόγω κυρίως των υψηλών περσινών τιμών του πετρελαίου, η εταιρεία πέτυχε να αυξήσει τα κέρdη της κατά 14%!
.
Ωστόσο, τα τεράστια κέρδη ώθησαν αμέσως τους -παραδοσιακά γκρινιάρηδες- γάλλους να ξεκινήσουν τα μουρμουρητά. "Δε μπορεί, υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης να υποφέρουν κα να στερούνται μόνο οι εργαζόμενοι, όσοι βρίσκονται σε δυσκολίες, οι μικρομεσαίοι", λένε. Και άρχισαν οι υπολογισμοί για το πόσες νέες θέσεςι εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν με 14 δισεκατομμύρια ευρώ! Άλλωστε, τα κέρδη της TOTAL οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις αυξημένες τιμές τις οποίες πλήρωσαν οι καταναλωτές τον περασμένο χρόνο για καύσιμα.
.
Από τη γκρίνια μέχρι τη σκέψη για την επιβολή ενός "υπερ-φόρου" στα ιδιαίτερα αυξημένα κέρδη η απόσταση είναι μικρή. Κάποιοι άλλοι πάλι μιλούν για την ανάγκη η TOTAL να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα χορηγιών κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιες με αυτές στις οποίες επιδίδεται ο Bill Gates.
.
Ο αντίλογος έρχεται από τη διοίκηση της TOTAL, η οποία τονίζει οτι θα αργήσουν να επαναληφθούν παρόμοια κέρδη λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Η επιχείρηση συνεχίζει να προσλαμβάνει,καθώς το 2008 προσέλαβε συνολικά 9.000 εργαζόμενους, φτάνοντας τους 96.400 παγκοσμίως, ενώ η πολιτική μισθών είναι από τις καλύτερες στην αγορά!
πηγή-LE MONDE

You Might Also Like

0 σχόλια