ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

By Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος-flash.gr.

Πρόκειται για ρουσφέτι που έκανε ο νομάρχης, μειώνοντας το πρόστιμο που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του σε πρατηριούχο. Ο νομάρχης ζήτησε από υπάλληλο της νομαρχίας να μειώσει το πρόστιμο, αυτός αρνήθηκε και προσέφυγε στη δικαιοσύνη ενεντίον του νομάρχη. Αποτέλεσμα ήταν η μετάθεση του υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία!

Κατά τη διάρκεια της δίκης πολλά φαιδρά συνέβησαν:

  • ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ...αθώωση του νομάρχη!
  • το δικαστήριο έκρινε διαφορετικά και αγνόησε την εισήγηση του εισαγγελέα, καταδικάζοντάς τον!
  • Ο κ Ψωμιάδης, με σπαραξικάρδιο ύφος και επιδόσεις εφάμμιλες του ...Νίκου Ξανθόπουλου απολογήθηκε λέγοντας οτι λυπήθηκε τον επιχειρηματία, ο οποίος ήταν "ετοιμοθάνατος" όπως είπε, και του μείωσε το πρόστιμο. Χώρια που, όπως δήλωσε, τα μεγάλα πρόστιμα συνήθως δεν εισπράττονται, ενώ τα μικρά καμιά φορά ναι!

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο νομάρχης έκανε δηλώσεις στο ίδιο μοτίβο, μιλώντας για κοινωνικό πρόσωπο και λέγοντας οτι σέβεται την πρόταση του ...εισαγγελέα!

Το ηθικό δίδαγμα από όλα αυτά:

  1. όσοι είναι ετοιμοθάνατοι οικονομικά δικαιούνται να παρανομούν.
  2. Οι νομάρχες δικαιούνται να αγνοούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή να σέβονται επιλεκτικά τις εισηγήσεις των μελών που είναι θετικές γι'αυτούς.
  3. Όσοι υπάλληλοι βλέπουν τους προϊστάμενούς τους να παρανομούς πρέπει να σωπαίνουν.

You Might Also Like

3 σχόλια