LICENCE TO KILL ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

By Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2009

Τρεις στους πενήντα αστυνομικούς που εξετάστηκαν είναι ακατάλληλοι να κρατήσουν όπλο - zougla.gr.

Σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι ψυχίατροι που άρχισαν να εξετάζουν τους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε δείγμα 50, μέχρι στιγμής, αστυνομικών που εξετάστηκαν, οι 3 κρίθηκαν ακατάλληλοι να κρατούν όπλο. Στατιστικά, αυτό μας δίνει 3.000 αστυνομικούς (από ένα σύνολο 50.000 σήμερα στην Ελλάδα) οι οποίοι οπλοφορούν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, χωρίς να είναι κατάλληλοι να κρατούν όπλο! Ποσοστό δηλαδή 6%, κι αυτό πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις-παρεπιπτόντως, χρειάστηκε ένας μήνας για να εξεταστούν 50 αστυνομικοί, θα χρειαστούν επομένως 1.000 μήνες για να εξεταστούν και οι 50.000 ...! Σε απλά ελληνικά, 85 χρόνια δηλαδή!

Με λίγα λόγια, καλό είναι να αποφεύγουμε να περνάμε πολύ κοντά από αστυνομικά τμήματα... Να αποφεύγουμε επίσης να βρισκόμαστε σε χώρους όπου υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολλοί αστυνομικοί, καθώς, στατιστικά, αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος από αυτούς να πυροβολήσει αψυχολόγητα... Θα μου πεις, η κακιά η ώρα δεν είναι θέμα στατιστικό. Και δύο να είναι οι αστυνομικοί, μπορεί ο ένας να είναι από το στατιστικό δείγμα, να βγάλει την κουμπούρα και ...μπαμ! Όπως στην περίπτωση του Αλέξη.

Οπότε, γενικά, καλό είναι να αποφεύγουμε να διασταυρωνόμαστε καν με μπάτσους. Ίσως θα έπρεπε να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε και σε αστυνομικά τμήματα, για έκδοση ταυτότητας για παράδειγμα, ή να στέλνουμε στη θέση μας κάποιον που δε πολυσυμπαθούμε και πολύ, την πεθερά ας πούμε. Θα μπορούσαμε ακόμη να ρωτάμε τους αστυνομικούς "κύριε αστυφύλαξ, μήπως είστε ο τρεις στους πενήντα;", αλλά δεν είναι σίγουρο οτι δε θα εκνευριστεί, με απρόβλεπτες συνέπειες... Άλλη μια λύση θα ήταν να υπάρχει ειδική σήμανση για τους αστυνομικούς που ανήκουν στο 6%. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να φοράνε αυτιά γαϊδάρου, ή αν θέλουμε κάτι διακριτικότερο, ένα σήμα κίτρινο τριγωνικό που να δείχνει οτι οι συγκεκριμένοι είναι μέρος του διαβόητου 6%. Πάντως, ήδη η ανακοίνωση του ποσοστού των μπάτσων που δε μπορούν να οπλοφορούν ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία. Τα γραφεία συνοικεσίων κατακλύστηκαν από προτάσεις γάμου για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, αφού πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους με σταθερό μισθό και χωρίς ρίσκο, αφού κάποια στιγμή θα τους πάρουν από τα χέρια τους τα όπλα και θα τους ρίξουν σε κανένα γραφείο.

Βρήκαν λοιπόν οτι 6% των αστυνομικών δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν. Μη νομίζετε όμως οτι την επόμενη μέρα τους αφόπλισαν κιόλας! Προς στιγμήν γιορτάζουν τη σημαντική επιτυχία της ανακάλυψης του παραπάνω γεγονότος. Ο αφοπλισμός είναι άλλο θέμα και θα προχωρήσει ...υπηρεσιακά. Προς στιγμήν πάντως, αφοπλιστική είναι η αδιαφορία της διεύθυνσης της αστυνομίας. 3.000 μπάτσοι κυκλοφορούν εκεί έξω, με επίσημο licence to kill και με ιατρική γνωμάτευση που τους απαγορεύει την οπλοφορία να τους περιμένει. Απλά, θα κάνει κάτι ...χρόνια για να τους επιδοθεί.

You Might Also Like

1 σχόλια