ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ

By Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

Λένε οτι το γήρας καθιστά τους ανθρώπους σοφότερους. Και αυτό είναι γεγονός για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εκτός αν λέγεσαι Μητσοτάκης. Στην περίπτωση Μητσοτάκη ισχύει η λαϊκή παροιμία "είδες γέρο παλαβό, ήταν από τα νιάτα του".


Ο Μητσοτάκης λοιπόν επανεμφανίστηκε! Ζωντανός! Και μίλησε κιόλας, σε ακροατήριο κάποιων γενναίων, οι οποίοι τον είχαν καλέσει - χωρίς να είναι βέβαιο οτι περίμεναν να τον δουν και μπροστά τους κιόλας - και στήθηκαν να τον ακούσουν.
.
Άνοιξε λοιπόν τον οχετό ο επίτιμος και παρέσυρε... Γενικώς... Είπε χρησμούς, δόξασε το τζουτζούκο το γιό του, τα γύρισε από δω, τα γύρισε από κει, πάλι μόνο τη Ντόρα εμφάνισε ως λύση!
.
Καταρχήν κύλησε στο βούρκο τον Καραμανλή! Για αδράνεια και σπασμωδικές κινήσεις υπό το φόβο του πολιτικού κόστους τον κατηγόρησε, με το γνωστό έμμεσο Μητσοτακέικο υποχθόνιο τρόπο, του στυλ "τα λέω γενικά, αν κάποιος αναγνωρίζει σε αυτά τον εαυτό του δε φταίω εγώ"...
.
Του πέταξε ακόμη του Κωστάκη οτι του του λείπει ειλικρίνεια, θάρρος, σύνεση και αποφασιστικότητα, ενώ έφτυσε και την "ήπια προσαρμογή" που πρεσβεύει ο πρωθυπουργός, λέγοντας οτι "παραήταν ήπια"! Ο Μητσοτάκης προτιμούσε προσαρμογή χωρίς ...βαζελίνη προφανώς!
.
Για τις πρόωρες εκλογές είπε οτι δεν είναι λύση, γιατί θα φέρουν ακυβερνησία... Λες και τώρα υπάρχει κυβέρνηση... Για τον επίτιμο, οτιδήποτε δεν οδηγεί στην εκλογή της κόρης του δεν αποτελεί λύση...
.
Βέβαια, τα έχωσε και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας οτι άρχισε πολύ νωρίς να ζητάει εκλογές και "θα μείνει από αναπνοή", επιδεικνύοντας την ικανότητά του στη real politik, ή, επί το σωστότερον, στο μακιαβελισμό.
.
Γενικά, τέλος, ο Μητσοτάκης θεωρεί οτι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η σωστή και οτι το πρόβλημα είνσι στη ...δοσολογία! Πάντα μάστορας στα ...μαγειρέματα ο επίτιμος μάγειρας της χώρας!

You Might Also Like

0 σχόλια