ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ!

By Κυριακή, Μαρτίου 15, 2009

"Η κυβέρνηση στήριζε και στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγιή επιχειρηματικότητα. Για το λόγο αυτό είμαστε εναντίον των καρτέλ, εναντίον της νόθευσης του ανταγωνισμού, εναντίον της υπονόμευσης της ίδιας της έννοιας της ελεύθερης αγοράς. Γι' αυτό το λόγο σ' αυτό το ζήτημα δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε".

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Κάθεται λοιπόν ο αφελής έλληνας πολίτης και καταναλωτής και αναλογίζεται πόσο πληρώνει το γάλα και τα γαλακτοκομικά, ανεξαρτήτως μάρκας, αφού την τιμή την καθορίζει το καρτέλ του γάλακτος. Σκέφτεται οτι η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ η τιμή του αργού πέφτει. Βλέπει τα φάρμακα να του χορηγούνται φασόν, την Ολυμπιακή να πουλιέται νύχτα και με απευθείας συζητήσεις, αδιαφανώς, βλέπει την ηλεκτρική ενέργεια να ακριβαίνει παρά το γεγονός οτι το κόστος παραγωγής της πέφτει, βλέπει τις επειχειρήσεις να στρέφονται σε άλλους παρόχους ηλεκτρισμού, ενώ αυτός τρώει στη μάπα τη ΔΕΗ, βλέπει τις τιμές να ξεπερνούν και αυτές του Παρισιού και της Γενεύης, τα βλέπει αυτά και πολλά άλλα και τρελλαίνεται.

Και άντε, το φάσκελο δεν το γλυτώνει ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο "τιμωρός των καρτέλ" και ο "υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς", ο "ασυμβίβαστος"... Μετά το φάσκελο όμως, τί;

You Might Also Like

0 σχόλια