ΚΟΥΠΕΠΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ...

By Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

"Βασικό κριτήριο στις ετήσιες αξιολογήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η προσωπική συνέντευξη, όπως ορίζει το προσχέδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που δόθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών"-in.gr.

Ποιός φωτεινός εγκέφαλος , υποψήφιος για Νόμπελ Δημόσιας Διοίκησης θεώρησε οτι το απαύγασμα της αντικειμενικότητας για τις ετήσιες κρίσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι ...η προσωπική συνέντευξη;

Θα μου πεις, στο υπουργείο του Παυλόπουλου, η Δημόσια Διοίκηση έχει ουσιαστικά ιδιωτικοποιηθεί, οπότε... Σωστό. Ωστόσο, κι έτσι να είναι, δε φοβούνται την πίσσα και τα πούπουλα;

Πως εννοούν δηλαδή τις προσωπικές συνεντεύξεις; Κάτι σαν συζήτηση με την υφιστάμενο στα γόνατα-κουπεπέ, κουπεπέ; Ή μήπως συζήτηση περί της προσφοράς στο ...κόμμα και ...εκβιασμό στο καπάκι; Γιατί, αν ήθελαν να αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους, υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια παραγωγικότητας, βάσει των οποίων μπορεί να γίνει αντικειμενικά και χωρίς παρατράγουδα η κρίση. Κριτήρια που ισχύουν και εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χωρίς λοβιτούρες, χωρίς παρερμηνείες, χωρίς "προσωπικές" συνεντεύξεις.

Όμως ο εκσυγχρονιστής καθηγητής Παυλόπουλος είναι τόσο άσχετος με τη Δημόσια Διοίκηση - και τόσο σχετικός με την κομματικοκρατία, που το πιο σύγχρονο πράγμα στη ζωή του είναι ...το κινητό τηλέφωνο!
Α, και το Playstation που πήρε δώρο στον προϊστάμενό του...

You Might Also Like

2 σχόλια