ΤΟ TAMIFLU ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;

By Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2009

Την ελεγχόμενη απελευθέρωση της κυκλοφορίας αντιικών φαρμάκων αποφάσισε την Τρίτη (4/8) το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση του Ιού της Νέας Γρίπης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Συμβουλίου, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό, τα αντιιικά φάρμακα θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες μετά από συνταγογράφηση με ειδικό συνταγολόγιο και από γιατρούς εκτός νοσοκομείων - και τους ιδιωτικούς γιατρούς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εφημεριών.

Σύμφωνα με την απόφαση θα επιτρέπεται "η προληπτική και θεραπευτική χορήγηση έναντι του νέου στελέχους γρίπης Η1Ν1, σε όλο τον τομέα υγείας, με ευθύνη του ΕΟΦ για την επιτήρηση της συνταγογράφησης, η οποία θα πραγματοποιείται με ειδικό συνταγολόγιο". -nood.gr

Με άλλα λόγια, επιτρέπεται η πώληση του Tamiflu ως προληπτικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης A/Η1Ν1.

Έλα όμως που μια έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Μεταδοτικών Νοσημάτων στη Μεγάλη Βρεττανία δείχνει οτι το αντιικό Tamiflu προκάλεσε σοβαρές δευτερογενείς επιπτώσεις στα μισά από τα παιδιά τα οποία εκτέθηκαν στον ιό της νέας γρίπης μέσω της επαφής με κάποιο συμμαθητή τους!

Τον περασμένο Απρίλιο ένας άγγλος μαθητής επιστρέφει από το Κανκούν του Μεξικού με τη νέα γρίπη. Το σχολείο έκλεισε και τ όλα τα παιδιά πήραν Tamiflu, καθώς ήταν - και είναι ακόμη - το μόνο φάρμακο για τη νέα γρίπη. Δεν έγινε έρευνα για τον αριθμό των παιδιών που τελικά νόσησαν. Ωστόσο, τα μισά από τα παιδιά υπέστησαν σοβαρές δευτερογενείς επιπτώσεις από τη χρήση του φαρμάκου!
.
Αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τη χρήση αντιικών φαρμάκων προληπτικά. Για αρκετούς γιατρούς, η νέα γρίπη δεν είναι πιο σοβαρή από μια γρίπη εποχιακή. Έτσι, η διάθεση και χρήση αντιικών φαρμάκων σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι συνήθως, αποτελεί παραλογισμό και δε λαμβάνονται υπόψη οι ισορροπίες μεταξύ των θετικών συνεπειών του φαρμάκου σε σχέση με τις τοξικές δευτερογενείς του επιπτώσεις. Και σίγουρα, η διάθεση του Tamiflu σε παιδιά προληπτικά για τη νέα γρίπη δείχνει να αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά!
.
Έτσι, η απελευθέρωση της διάθεση του φαρμάκου στην ελληνική αγορά δείχνει ύποπτη, καθώς δε συνοδεύεται από την ανάλογη ενημέρωση για τις επιπτώσεις του φαρμάκου στα παιδιά και για τις πραγματικές επιπτώσεις της νέας γρίπης. Η καχυποψία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς οι πωλήσεις αναμένεται να εκτιναχτούν, ενώ η μεσολάβηση των γιατρών θα γίνει με τους συνήθεις "ελληνικούς" τρόπους των γνωριμιών και των ημετέρων.
.
Το πράγμα μυρίζει απάτη, και μάλιστα τεράστια. Μυρίζει αγορά φόβου, κινδυνολογία με στόχο το εμπορικό κέρδος και κρατική συνεργεία στο έγκλημα!
Μάλλον τελικά το Tamiflu και η απληστεία των φαρμακευτικών εταιρείών αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι η νέα γρίπη Α/H1N1. Και η μόνο αντιμετώπισή τους είναι η ψυχραιμία και η χρήση του μυαλού μας...
πηγή:LE SOIR

You Might Also Like

0 σχόλια