ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

By Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2009

Υπάρχει στην προπαγάνδα μια αρχή που ονομάζεται αρχή του αντιθέτου. Προφανώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τη γνωρίζει και τη χρησιμοποιεί θεμιτά στις αναφορές του!

Έτσι σήμερα, μετά τη συνάντηση του κ. Προβόπουλου με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε οτι "αισιοδοξώ ότι (το έλλειμμα) δεν θα ξεπεράσει το 10%"!

Σύμφωνα με την αρχή του αντιθέτου στην προπαγάνδα, παίρνεις μια είδηση αρνητική και τη βλέπεις από την αντίθετη πλευρά. Έτσι, η είδηση π.χ. οτι "έχουμε κάθε λόγο να απαισιοδοξούμε, γιατί το έλλειμα δείχνει οτι θα φτάσει το 10%, έναντι του 6% που προβλεπόταν", με τη χρήση της προπαγάνδας γίνεται "αισιοδοξώ ότι (το έλλειμμα) δεν θα ξεπεράσει το 10%"!

Η απαισιοδοξία γίνεται αισιοδοξία, το ύψος από πήχυς γίνεται ανώτατο όριο κι ο κόσμος από πολίτης γίονεται πρόβατο... Πρόβατο που του σερβίρουν μια τραγική είδηση με τρόπο με τον οποίο του ζητούν απο πάνω ...να χαίρεται κιόλας!

Κι αντί να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και να φεύγουν όλοι οι ευθυνόμενοι για το έλλειμα αυτό, προβαίνουν σε ανασκεύαση της είδησης, με επικοινωνιακούς αποκλειστικά σκοπούς...

Συμπέρασμα: νέα διακυβέρνηση με παλιές πρακτικές και προπαγανδιστικές μεθόδους ...δε γίνεται...

You Might Also Like

0 σχόλια