ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΛΟΓΟΥ

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Στους καιρούς που ζούμε πρέπει να ξέρουμε να ελισσόμαστε, να βγάζουμε άκρη, να ξεφεύγουμε, να βρίσκουμε λύσεις...

Έτσι, ο Δημολόγος σας δίνει ιδέες για το πώς να κατορθώνετε μέσα στον κυκεώνα των μέτρων, των ρυθμίσεων, των αυξήσεων και των παλιννοδιών για τα αυτοκίνητα να επιβιώνετε και να καταφέρνετε να βγαίνετε στον αφρό! Οι λύσεις που ακολουθούν έχουν την έγκριση της γενικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ...

Έτσι, για παράδειγμα, πως θα αντιμετωπίσετε την άρση της απόσυρσης: την απάντηση την έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. Τα χρήματα που προορίζονταν για την απόσυρση των αυτοκινήτων, θα δοθούν για την Παιδεία. Έτσι, αν θέλετε να αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο, απλώς ...σταματήστε το παιδί από το σχολείο!

Για τα τέλη κυκλοφορίας: τι το θέλετε το αυτοκίνητο? Αγοράστε ένα από τα οχήματα που βλέπετε στη φωτογραφία. Ούτε τέλη, ούτε τσιφτετέλι... Και πουλάτε και ...οικολογία!

Αν έχετε αυτοκίνητα μεγάλων κυβικών, μην ανησυχείτε! Η λύση είναι απλή και λέγεται ...γκαζάκια! Αν δε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο γυμνάσιο της περιοχής σας. Θα κάνετε τη δουλειά σας τζάμπα και γρήγορα! Η ασφάλεια θα φροντίσει να εξασφαλίσει όσα χρειάζεστε για να αλλάξετε αυτοκίνητο...

Για να μην πληρώνετε διόδια, κι εδώ υπάρχει λύση. Πριν τα διόδια καλέστε την EXPRESS SERVICE. Θα σας μεταφέρει στην απέναντι πλευρά και μετά ξαναδοκιμάζετε να βάλετε μπρος στο αυτοκίνητό σας και αυτό - ώ τι θαύμα! - παίρνει αμέσως...
Για να γεμίζετε το ρεζερβουάρ φτηνά: προμηθευτείτε από τους μαύρους κάμποσα ρολογάκια-μαϊμούδες των 5 ευρώ. Στο πρατήριο ισχυριστείτε οτι ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας το πορτοφόλι σας και αφήστε το ...ρολόι σας ως ενέχυρο...

Για να εξοικονομήσετε καύσιμα και για να κάνετε οικονομία γενικότερα, υπάρχουν πολλές λύσεις:
πρώτα-πρώτα, μην ακούτε ραδιόφωνο, γιατί καταναλώνει περισσότερο. Τραγουδείστε μόνοι σας! Μπορεί κάποτε να πάτε μέχρι και στο Χ-Factor!
Μην ανάβετε φώτα. Απλά, ακολουθείστε κάποιον που έχει αναμμένα τα δικά του...
Μην πατάτε κόρνα. Μιμηθείτε τον ήχο της με το στόμα σας...
Μη βγάζετε φλας. Στην ανάγκη, δείξτε την κατεύθυνση με τα χέρια σας...
Στείλτε την πεθερά σας με το λεωφορείο. Έτσι γλυτώνετε το ...περιττό βάρος!
Μη βάζετε θέρμανση στο αυτοκίνητο. Να κουβαλάτε μαζί σας στο αμάξι κουβέρτα!
Μην ανοίγετε αιρ κοντίσιον. Βάλτε τη γυναίκα σας να σας κάνει αέρα με το Cosmopolitan!
Μην ασφαλίζετε το αυτοκίνητό σας. Αν συμβεί κάτι, σε περίπτωση ατυχήματος δηλαδή, οι ασφαλιστές καταφθάνουν σε ...πέντε λεπτά!
Μη βγάζετε πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πλαστές χαρτονένιες κάνουν μια χαρά τη δουλειά...
Μην πατάτε άσκοπα φρένο. Εκμεταλλευτείτε την άνεση που προσφέρει ο φαρδύς προφυλακτήρας του μπροστινού σας και σφραγίστε τη γνωριμία με ένα "συγνώμη".
Μην πίνετε και οδηγείτε. Η οδήγηση επηρεάζει σοβαρά το ...πιοτό!
Μην πληρώνετε για το σήμα κυκλοφορίας. Φωτοτυπήστε το!
Μη φοράτε ζώνη ασφαλείας. Φορέστε T-shirts που την έχουν ζωγραφισμένη επάνω τους...
Μην αγοράζετε συνεχώς κάρτες στάθμευσης. Η ίδια ...ασαφώς κακοξυμένη κάρτα κάνει ...για όλες τις ώρες!
Μην πληρώνετε για να μπείτε σε πάρκινγκ. Εμπεδώστε οτι "σταθμεύετε για πέντε λεπτά, γιατί πρέπει να παραλάβετε τα αποτελέσματα της ...βιοψίας"!
Βάλτε στο πίσω κάθισμα ένα παιδικό καθισματάκι, έστω κι αν δεν έχετε παιδιά. Ανοίγει ...πολλές πόρτες!

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές θα είστε μεταξύ των κερδισμένων, αυτών που δεν τους αγγίζουν τα νέα μέτρα. Κάντε το αυτοκίνητο σύμμαχό σας και θα βγείτε κερδισμένοι.

You Might Also Like

1 σχόλια