ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙΝΕΣ

By Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2009

Τι είναι είδηση;

Ορισμοί υπάρχουν πολλοί. Ερμηνείες ακόμη περισσότερες. Ωστόσο, η είδηση αποτελεί το δείκτη της ειδησιο-ληπτικής ικανότητας ενός λαού!

Υπό αυτό το πρίσμα, η είδηση της ληστείας εις βάρος της κόρης του Βουλγαράκη, αποτελεί απόδειξη της κατινιάς της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί, μόνο ως κατινιά μπορεί να εκληφθεί η συγκεκριμένη "είδηση". Όπως και να το κάνουμε, είδηση δεν είναι οτιδήποτε συμβαίνει...

Μια ληστεία λοιπόν, εις βάρος ενός 19χρονου κοριτσιού, που έγινε θέμα, λες και η καθημερινότητα δεν είναι γεμάτη από ειδήσεις που αντιπροσωπεύουν πολύ καλύτερα την πραγματικότητα. Λες και η πραγματικότητα είναι η συγκεκριμένη ληστεία...

Είμαστε κουτσομπόληδες και ταυτόχρονα μικροπρεπείς. Ψάχνουμε να δούμε τι συμβαίνει σε άλλους, αρκεί να έχουμε κάπου ακούσει το όνομά τους. Ή έστω το όνομα του ...μπαμπά τους! Με το μυαλό αυτό θέλουμε να θεωρούμε εαυτόν άξιον εκτίμησης και αντάξιο ευρω-μετέχοντα!

Και κυρίως, έχουμε χάσει το μπούσουλα. Ούτε που ξέρουμε τι είναι είδηση. Ούτε που ξέρουμε πια τι να διαβάσουμε, τι να ακούσουμε, τι να πούμε... Και κυρίως, ούτε που ξέρουμε τι ...να σκεφτούμε!

You Might Also Like

2 σχόλια