Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ...

By Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2009

Ξεχνάει η πουτάνα το γαμήσι?

Η λαϊκή θυμησοφία όρισε ξεκάθαρα τα όρια του εφικτού. Ότι μαθαίνεται, δεν ξεμαθαίνεται. Τελεία και παύλα.

Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί από αυτούς τουλάχιστον, έχουν μάθει σε ...άλλα κόλπα. Σε καταστάσεις απείρου κάλλους, με τον υπουργό σε ρόλο Λουδοβίκου 14ου, βασιληά Ήλιου και τους πολίτες σε ρόλο υποτακτικού!

Τους έβαλε λοιπόν ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου να βρουν γραμματείς μέσω προκηρύξεων. Και έστειλαν 23.000 νοματαίοι τα στοιχεία τους και έγινε μια επιλογή από την επιτροπή του Πάγκαλου και του Παμπούκη και έστειλαν σε κάθε υπουργό 10 ονόματα για να τους διαλέξουν τρεις και να κλείσουν τα ραντεβού! Αμ δε!

Σου λένε οι υπουργοί, γιατί να μου διαλέξει ο Πάγκαλος γενικό γραμματέα? Ποιός είναι ο Παμπούκης που θα μου πει εμένα ποιόν θα διατάζω? Κι έτσι δεν έστειλαν τα τρία ονόματα ποτέ πίσω...

Όχι όλοι φυσικά. Οι ...ψαρωμένοι που να τολμήσουν να κάνουν τέτοια πράγματα... Όμως, κάτι τσακάλια παλιάς σχολής το ξέρουν το παιχνίδι καλά. Και ονόματα δε στέλνουν! Οπότε, αναγκάζουν τον Παπανδρέου να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να παρέμβει για να διαλέξουν, ή στο κάτω-κάτω να διαλέξει αυτός!

Κι έτσι, από την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, περάσαμε όμορφα κι ωραία στο μακιαβελισμό, στη διπλωματία των διαδρόμων, στον κομματισμό, στα προσωπικά συμφέροντα, στα δικά μας παιδιά και στην παλιά συνταγή του κλεισμένων θυρών.

Γιατί ο λαός λέει και κάτι ακόμη: "ο λύκος κι αν εγέρασε, κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε η γνώμη του άλλαξε, μήτε η κεφαλή του".

You Might Also Like

0 σχόλια