Παλιά τζάκια σε νέο Δήμο...

By Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011 , ,

Η απομάκρυνση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου από τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης θεωρήθηκε από πολλούς ως αλλαγή σελίδας στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Εις μάτην...

Δε χρειάζεται να περάσουν χρόνια πριν εκφέρει κανείς γνώμη για τα πεπραγμένα της νέας δημοτικής αρχής. Μάλιστα, είναι απαραίτητο να εκφραστούν οι γνώμες το γρηγορότερο δυνατόν, μήπως κι αντιστραφεί η πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Γιατί, ο Δήμος άλλαξε χέρια, όχι όμως και στάση. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση πολλών είναι οτι οι ίδιοι, ή έστω παρόμοιοι άνθρωποι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, φέρνοντας παρόμοια αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, ο Δήμος έχει περικυκλωθεί από "ειδικούς συμβούλους", ανύπαρκτης συχνά γνώσης κι εμπειρίας, χωρίς καμία δυνατότητα να προσφέρουν το παραμικρό. Αμαιβόμενοι αδρά αλλά μονίμως ...κουρασμένοι για να προσφέρουν τις "πολύτιμες" υπηρεσίες τους, αποτελούν δείγμα κακής νοοτροπίας, απόδειξη οτι υπάρχουν "χρέη" σε τζάκια, παλιά τζάκια, σε έναν κατά τα άλλα "νέο" Δήμο Θεσσαλονίκης. Έναν Δήμο που με το καλημέρα δίνει απαράδεκτα δείγματα νεποτισμού.

Η ανοχή στα τζάκια αυτά ΔΕΝ θα είναι ανάλογη της ανοχής που επιδείχθηκε στο παρελθόν. 6 μήνες είναι ήδη πολλοί. Και είναι καιρός να πάρουν πόδι χαζές ξανθές, χαρτογιακάδες της κακιάς ώρας και αλάνια της πιάτσας, οριστικά όμως. Γιατί, απλά δεν τους χρειάζεται κανείς. Και δεν έχει κανένας λεφτά να τους πληρώνει για να κάθονται. Κι αν κάποιος χρωστάει στα τζάκια, ας τα ξεπληρώσει με δικά του χρήματα. Όχι με δικά μας.

You Might Also Like

0 σχόλια