Δυνάστες όλων των χωρών ενωθείτε!

By Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011 , ,

Είναι πολλοί αυτοί που άρχισαν το κύρυγμα: "θα χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας η Ελλάδα". Και μεις αναρωτιόμαστε:  γιατί, το είχε ποτέ?

Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Ίσως δεν έχει τις εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές κάποιων βόρειων χωρών, ούτε  τα περίεργα τοπία κάποιων ασιατικών. Έχει όμως κλασσική ομορφιά στα βουνά της, μοναδική ομορφιά στα νησιά της, κάμπους λόγγους, χαράδρες κι άλλα τέτοια. Έχει όμως και κάτι αρνητικό: πολλούς έλληνες!

Και πριν ξεσηκωθούν οι πατριωτικότεροι εξ'ημών, διευκρινίζω:δεν είναι-είμαστε όλοι χάλια! Κάποιοι είναι ...φυσιολογικοί... Οι πολλοί όμως δεν είναι, πως να το κάνουμε?
Γιατί, είναι οι πολλοί αυτοί που έχουν ενσωματώσει το καλαμάκι σαν προέκταση των χειλιών τους και ρουφάνε κατ'εξακολούθηση φραπέδες αντί να δουλεύουν. 
Είναι οι πολλοί που διαπρέπουν στις ανθορίψεις γαρυφάλων στις νεοελληνικές μπουζουκλερί. 
Είναι οι πολλοί που έβαλαν λυτούς και δεμένους για να "βολευτούν" στο δημόσιο, σε ένα γραφειάκι κάτω από τη σκάλα, μαζί με άλλους 60 σε χώρο 20 τετραγωνικών και κάνουν τους αγανακτισμένους γιατί περικόπτονται οι μισθοί τους! 
Εϊναι οι πολλοί αυτοί που έχτισαν το αυθαίρετο-λυόμενο τσαντίρι παράνομα φάτσα κάρτα στην όμορφη παραλία, ώστε να υπάρχει ένα αντίβαρο στη φυσική ομορφιά... 
Εϊναι οι πολλοί που δηλώνουν εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας ενώ οδηγούν Καγιέν.
Είναι οι πολλοί που δουλεύουν τους άλλους πολλούς, κάνοντας ...φροντιστήριο (νεοελληνική εφεύρεση) στα παιδιά τους, για να περάσουν τάχα σε ένα πανεπιστήμιο αντάξιο της Ουγκάντας!
Είναι οι πολλοί που δεν κόβουν αποδείξεις, κλείνοντας πονηρά το μάτι σα να σου κάνουν κιόλας και χάρη!
Εϊναι οι πολλοί που ψηφίζουν κόπανους και μετά βγαίνουν και τους βρίζουν μαζί με όσους τάχα τους ψήφισαν...
Είναι οι πολλοί που έμαθαν στην τεμπελιά, την ψευτιά, την παρανομία, τη γυφτιά, την απάτη, το ρουσφέτι, τη βρωμιά, την αθλιότητα της σύγχρονης νεο-Ελλάδας. Κι αυτοί οι πολοί είναι ...πολλοί!

Τώρα λοιπόν θα έχουμε, λέει, ξένους δυνάστες πάνω από το κεφάλι μας. Γιατί, τόσα χρόνια με τους έλληνες δυνάστες, είδαμε κανένα καλό? Άνοιξε την πόρτα, λέει, στους ξένους ο Γιώργος. στους ξένους. Μήπως όμως τελικά θα πρέπει να λέμε ...ευτυχώς? Γιατί, αν την κρατούσε κλειστή, θα συνέχιζε ο ίδιος, και οι λοιποί να κουμαντάρουν το καράβι πάνω στα βράχια! Εκεί που το κόλλησαν τόσα χρόνια τώρα...

Η Ελλάδα είναι υπερβολικά όμορφη για να χαραμίζεται στους πολλούς... Αντί να φύγουν μετανάστες όλοι αυτοί που αποχωρούν λόγω κρίσης, θα έπρεπε να φύγουν όλοι οι άλλοι και να μείνουν αυτοί εδώ. Γιατί, αυτοί που φεύγουν έχουν κάποια όνειρα τουλάχιστον. Θέλουν κάτι καλύτερο. Ενώ οι υπόλοιποι απλά ελπίζουν να ξαναγίνουν όλα όπως πριν... Μπάχαλο δηλαδή...

Όσο για τους ξένους δυνάστες, ας έρθουν. Μακάρι να κάνουν την Ελλάδα μια χώρα ευρωπαϊκή. Γιατί εμείς την κάναμε μια χώρα τριτοκοσμική. Και δύσκολα μπορεί να γίνει χειρότερα. Επομένως, οι δυνάστες δε μπορούν να ρημάξουν κάτι περισσότερο. Αρκεί να μην ...εξελληνιστούν κι αυτοί... Και γίνουν άπληστοι και τεμπέληδες. Οπότε, τότε θα είναι καιρός να ξαναφύγουν...

You Might Also Like

0 σχόλια