Ο χρόνος (μας) είναι χρήμα (για τους άλλους)

By Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011 , ,

Η πιο αφελής εκτίμηση πάντως των ημερών είναι αυτή που λέει οτι με το Μεσοπρόθεσμό και τη νέο δάνειο οι Έλληνες κερδίσαμε ...χρόνο! Γιατί, στην πραγματικότητα, δεν είμαστε εμείς που κερδίσαμε χρόνο αλλά ...οι Ευρωπαίοι!

 Η μεταδοτικότητα της ελληνικής νόσου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις των οικονομολόγων,  είναι απολύτως μηδενική. Ο έλληνας ασθενής δεν έχει καμία πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειάς του, καθώς τα συμπτώματά της, οι επιπτώσεις της, οι συνθήκες δημιουργίας της είναι καθαρά ...ελληνικές.

Το μόνο που μπορεί να μεταφερθεί στις παρακείμενες χώρες, είναι η άπληστη διάθεση των δανειστών να αποκομίσουν το μάξιμουμ των κερδών. Το "άνοιγμα της όρεξης" δηλαδή. Το οποίο μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία ενός κύματος φαταουλικής επίθεσης προς τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς ή ακόμη και τους Ιταλούς.

Αφού λοιπόν δεν "κολλάει" η ελληνική ασθένεια, γιατί να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για να κερδίσουν χρόνο? Απλά, για να προλάβουν οι υπόλοιπες χώρες να θωρακιστούν, να προετοιμαστούν για την επίθεση των κερδοσκόπων. Η οποία αναμένεται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Πληρώνοντας λοιπόν την Ελλάδα, κρατώντας της στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, κρατούν την προσοχή των κερδοσκόπων πάνω στον έλληνα ασθενή. Παράλληλα, οι υπόλοιπες χώρες, με προγράμματα λιτότητας προετοιμάζονται, βελτιώνοντας τις οικονομικές τους επιδόσεις. ώστε τη στιγμή της κατάρρευσης της Ελλάδας να είναι έτοιμες να δεχτούν την επίθεση.

Γιατί, η κατάρρευση της Ελλάδας είναι δεδομένη. Τουλάχιστον με την παρούσα ευρωπαϊκή πολιτική βούληση. Η Ελλάδα είναι η πρώτη που έπεσε στην παγίδα και μένει μέσα σε αυτή για να κρατάει το θηρίο απασχολημένο. Μέχρι να ξεψυχήσει, οι υπόλοιποι θα έχουν περάσει απέναντι. Επιδεικνύοντας απόλυτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Απέναντι σε μια Ελλάδα εγωπαθή και καταδικασμένη. Και της οποίας ο χρόνος δεν κυλάει με το μέρος της...

You Might Also Like

0 σχόλια