Ο καλός μάνατζερ

By Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012 , ,

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας μάνατζερ είναι το να πάρει επάνω του τα πάντα και να αρχίσει να κάνει ο ίδιος ιδι0οχείρως αυτά που δεν κάνουν οι υφιστάμενοί του.
Όταν συμβαίνει αυτό, τότε είναι σίγουρο οτι ο μάνατζερ απέτυχε να εμπνεύσει στους υφιστάμενούς του την ανάγκη δουλειάς και προσφοράς, οότε αναγκάζεται και κάνει αυτός τη δική τους δουλειά, κάτι που πάντα αποβαίνει άκαρπό και άσκοπο, αφού έ3νας άνθρωπος δε μπορεί ποτέ να κάνει τη δλυλειά πολλών.

Ως μάνατζερ λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει σημάδια αποτυχίας. Ειδικά όταν αναγκάζεται και παίρνει πάνω του το θέμα της εξοικονόμησης πόρως, αντί να τρέχουν οι υπουργοί του να του φέρουν ιδέες και προτάσεις.

Γιατί, κανένας μάνατζερ δεν κρίθηκε από το ποιός επιτέλεσε τη δουλειά, αλλά για το αν η δουλειά επιτελέσθηκε. Το ίδιο κι ένας πρωθυπουργός: οφείλει να παράγει έργο, ασχέτως ποιός θα του το παράγει... Πάντως, δε μπορεί να είναι ο ίδιος και συντονιστής και παραγωγός... 

Ο πρωθυπουργός λοιπόν εκλέγεται για το μυαλό του, όχι για τα χέρια του... Όταν αναγκάζεται και κάνει το ...χαμάλη, τότε οι πολίτες διαβλέπουν σύγχυση, απελπισία και ανεπάρκεια...

You Might Also Like

0 σχόλια