Τελικά η βλακεία δε γερνάει. Απλά ωριμάζει

By Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013 , ,

Επειδή το είπε ο Τζέφρυ, έσπευσαν τα λαμόγια να το διακωμωδήσουν το "λεφτά υπάρχουν". Και οι προπαγανδούληδες το έκαναν γαργάρα, μην τυχόν και καταλάβει κάτι ο - έτσι κι αλλιώς - α-νοήμων λαουτζίκος.

Κι έρχεται ο Δραγασάκης να πει το αυτονόητο: οτι λεφτά όντως υπήρχαν.
Κι ετεροχρονισμένα ανοίγει πάλι μια συζήτηση περί όνου σκιάς. Γιατί, ο βαθυστόχαστος έλλην διαπρέπει σε παρόμοιας θεματολογίας συζητήσεις.

Τελικά, εμφανίζεται λοιπόν ο Τζέφρυ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τους σημερινούς ...τζέφρυδες. Γιατί, απλά αλλάξαμε ίσως Τζέφρυ, αλλά δεν αλλάξαμε εμείς...

Και δεν αλλάζουμε εμείς. Τόσα χρόνια μπούφλες και η βλακεία μας αμείωτη... Και χορτάτοι ανόητοι, και νηστικοί άλλο τόσο.

Ρουσφετιάρηδες στην πρόσληψη, ρουσφετιάρηδες και στην απόλυση. Τελικά η βλακεία δε γερνάει. Απλά ...ωριμάζει.
Γιατί, οπαδοί του ...μέσου δρόμου, κρατήσαμε το μέσο, και χάσαμε το δρόμο. 

Και παρακολουθούμε αμέτοχοι τις συντεχνίες να λυσσομανούν για να μη χάσουν το αραλίκι και τα φράγκα. Και μεις, άφραγκοι κι άνεργοι, ενδόμυχα τους στηρίζουμε. Άσχετα αν εξαιτίας τους είμαστε εδώ που είμαστε. 

Ωστόσο, οι "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας" δείχνουν εξαιρετικό ζήλο στη διεκδίκηση του δικαιώματος να συνεχίσουν να τεμπελιάζουν. Δεν τους τό'χε κανείς. Βλέποντάς τους να βαριούνται να κουνήσουν ακόμη και το ...βλέφαρο, θα νόμιζε οτι αποκλείεται να ξεκουνηθούν. Τελικά, το μόνο κίνητρο σε αυτή τη χώρα είναι η τεμπελιά. Γι'αυτή είμαστε ικανοί ακόμη και να ...δουλέψουμε!!!


You Might Also Like

0 σχόλια