ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ?

By Κυριακή, Αυγούστου 23, 2015

Ψυχές διάσπαρτες κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. Οι ράγες της Ευρώπης οδηγούν στη Γερμανία. Προορισμός-ελπίδας γι'αυτούς που τρέχουν να κρυφτούν από τον τρόμο.

Και το τίμημα του πλούτου είναι βαρύ. Όσα βγάζει από την εκμετάλλευση πειθήνιων υποτακτικών όπως η Ελλάδα, τόσα και περισσότερα απαιτεί η συντήρηση της στρατιάς που ξεκίνησε από τα χώματα της Ασσυρίας και ψάχνει ν'αράξει στη γη των Αρίων.

Οι ράγες οδηγούν σε πλαστές ελπίδες. Μέσα από το ταξίδι του Οδυσσέα, έχοντας περάσει από σφαγιαστές, δουλέμπορους, μπάτσους και στρατιώτες, δακρυγόνα και γκλομπς, βαδίζουν το καραβάνι της φυγής χωρίς πισωκοίταγμα.

Και μεις σχολιάζουμε τη διέλευσή τους λες και δεν είμαστε και μεις στη θέση τους. Απλά, εμείς δε χρειάζεται να φύγουμε με τα πόδια - ακόμα. Όσοι φεύγουν, το κάνουν αεροπορικώς.

Η Ευρώπη πλημμυρίζεται από απελπισία. Σα νησί μετά από ναυάγιο, βλέπει αμήχανη και άκαρδη το ρόλο που της επιφυλάσσεται, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν.

Και η Ελλάδα, πάντα αιθεροβάμων, θεωρεί μακρυνό αυτό που βιώνει ως μια όχληση, νομίζει οτι δεν την αφορά. Άλλωστε, δε θα μείνουν στα χώματά της όλοι αυτοί οι πρόσφυγες. Τι να κάνουν εδώ? Ψάχνουν για την Ευρώπη, όχι για τις αποικίες της... 

You Might Also Like

0 σχόλια