"Παπανδρέου κατάβασις"

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Ποιά συγκυρία έφερε το Γιωργάκη τον Παπανδρέου στην Κρήτη ενώ ήταν σε εξέλιξη το θέμα των Ζωνιανών; Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή για σκόπιμη επιλογή;


Ιδού λοιπόν η μεγάλη αποκάλυψη : ο Γιωργάκης πέταξε με το C-130 που μετέφερε τους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στην Κρήτη. Γιατί συνέβη αυτό ; Πολύ απλά, για να τους προστατέψει από τα πυρά των εξαγριωμένων κρητικών ! Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τους περίμεναν ένα τσούρμο κρητίκαροι με άγριες διαθέσεις, οπλισμένοι ως τα δόντια. Ο Γιωργάκης κατέβηκε πρώτος από το αεροπλάνο, πλησίασε τους μαζεμένους "αγρότες" και σε άψογα ελληνικά τους λέει : "put your guns down or I'll leave the presidency of PASOK!"
Τρομαγμένοι οι κρητικοί από την απειλή, βλέποντας να γυαλίζει το μάτι του Προέδρου, ρίξαν στο χώμα το οπλοστάσιο που κουβάλαγε ο καθένας και άνοιξαν αμέσως δίοδο εξόδου, απ΄οπου διέφυγαν οι αστυνομικοί χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο Γιώργος γύρισε, κοίταξε στα μάτια τα μέχρι πρότινος αποφασισμένα και εξεγερμένα κοπέλια και τα ανάγκασε να κατεβάσουν το βλέμμα. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος ήταν κυρίαρχος και μάλιστα χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα. Έφυγε αμέσως για την πόλη, όπου τον υποδέχτηκαν ως ήρωα. Η Κρήτη ήταν και πάλι helleniki.

You Might Also Like

0 σχόλια